Δεκάδες φορές μέσα από το DefenceReview.gr έχουμε επισημάνει τις παθογένειες του Λιμενικού Σώματος ως προς την επιτήρηση του Αιγαίου. Ασφαλώς, το θέμα επιτήρησης έχει προεκτάσεις και για τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς το Αιγαίο επιτηρείται 24ώρες το 24ωρό, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο από Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνουν φυλάκια (στρατιωτικά και ναυτικά παρατηρητήρια), πλωτά μέσα κτλ.

Πληροφορούμαστε πως χθες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής εντόπισαν 33 αλλοδαπούς στη παραλία Χαμολιά στο Μαρκόπουλο. Οι λαθρομετανάστες κατάφεραν να διασχίσουν με ταχύπλοα σκάφη, το Αιγαίο αφού ξεκίνησαν από την περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία.

Το θέμα είναι ΣΟΒΑΡΟ, ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και άμεσα οφείλει να προβληματίσει το ΓΕΕΘΑ, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!  

Το γεγονός πως ένα σκάφος διέσχισε το Αιγαίο και αποβίβασε λαθρομετανάστες στην Αττική έχει σοβαρές προεκτάσεις στην Εθνική Άμυνα και Εθνική Ασφάλεια της χώρας. Σήμερα ήταν λαθρομετανάστες, σε καιρό κρίσης έντασης μπορεί να είναι ομάδες Bordo Bereli που θα εισχωρήσουν με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο και θα ενεργήσουν επιχειρήσεις δολιοφθοράς στα φίλια μετόπισθεν.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, υπάρχουν στρατηγικές μονάδες και εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το χειρότερο είναι πως ενδεχομένως τέτοιοι πλόες λαθρομεταναστών στο Αιγαίο να καταγράφονται από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΜΙΤ φανερώνοντας ελληνικές αδυναμίες στο σύστημα επιτήρησης.

Καλό θα είναι να προβληματιστούν παντού: στο Λιμενικό Σώμα, στην ΕΥΠ και φυσικά στο ΓΕΕΘΑ!

Εάν με την ίδια ευκολία διασχίζουν το Αιγαίο, ταχύπλοα σκάφη λαθροδιακινητών τότε ανάλογες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν και από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ.

Αύριο το πρωί κιόλας θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί έκτακτη διυπουργική σύσκεψη και το θέμα να τεθεί. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να αναζητήσει ευθύνες. Και οι ευθύνες είναι διακλαδικές και διυπηρεσιακές.

Στο θέμα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και ελπίζουμε οι άμεσα ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ να ασχοληθούν.