Στα πλαίσια της συνάντησης του με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας δήλωσε τα ακόλουθα: «Κατέστησα σαφές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπίσει στο ακέραιο την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους έκανε «ειδική αναφορά στο αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνουμε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Χθες το βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας από το βήμα της Βουλής σημείωσε τα ακόλουθα:

«Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις και απειλές πολέμου. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι φοβική, δεν είναι πολιτική μιας περίκλειστης , μίζερης και ανασφαλούς Ελλάδας. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Την πατρίδα, που τη μεγαλώνουμε με την επέκταση χωρικών υδάτων. προχωράμε με έντιμες συμφωνίες πλην της Τουρκίας που αρνείται. Πιστεύουμε βαθιά στα προσόντα του ελληνικού λαού, στις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα λαμπερή και ευρωπαϊκή»