Σύμφωνα με την αμυντική ιστοσελίδα «DefenseNews» αξιωματούχοι της Airbus δήλωσαν ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» σε περίπτωση αποτυχίας του προγράμματος FCAS (Future Combat Air System), ανάπτυξης ενός νέου ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους που θα αντικαταστήσει τα Rafale και τα Eurofighter, όπως είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της γαλλικής Dassault, Eric Trappier. Ο Antoine Bouvier, υψηλόβαθμο στέλεχος της Airbus, και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Dirk Hoke δήλωσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλικής Γερουσίας, στις 17 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιθέσεις που υπάρχουν για την εξέλιξη του προγράμματος.

Η Airbus και η Dassault είναι οι δύο κύριοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία. Το προσεχές καλοκαίρι το πρόγραμμα αναμένεται να περάσει στη φάση 1Β, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε επίπεδο διαδικασιών διαχείρισης του προγράμματος καθώς και για το βαθμό διαμοιρασμού πληροφοριών επί κρίσιμων τεχνολογιών. Τα δύο στελέχη της Airbus υπογράμμισαν την ανάγκη επιτύχουν ολοκλήρωσης του προγράμματος για μια ανεξάρτητη Ευρώπη, διαφορετικά είπαν ότι μια αποτυχία θα ανοίξει το δρόμο για την επικράτηση του αμερικανικού F-35. Έτσι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β».

Ο Eric Trappier μίλησε στην ίδια επιτροπή και είπε ότι ο διαμοιρασμός του βιομηχανικού έργου, μετά την αποδοχή της Ισπανίας στο πρόγραμμα, θα καταστήσει τη δουλειά του, ως κύριος ανάδοχος του προγράμματος ανάπτυξης του νέου μαχητικού, σχεδόν αδύνατη. Επιπλέον, είπε ότι με την είσοδο της Ισπανίας η Airbus απέκτησε μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς έχει συμφέροντα και στην Ισπανία, αλλά και στην Γερμανία. Από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι της Airbus δήλωσαν ότι η Dassault δεν μπορεί να επισκιαστεί στο πρόγραμμα και ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν και άλλες γαλλικές εταιρίες όπως η Thales και η MBDA. Όπως δήλωσε ο Bouvier «Ορισμένοι γερμανοί πιστεύουν ότι οι Γάλλοι θα φτιάξουν ένα γαλλικό αεροσκάφος με γερμανικά χρήματα και κάποιο Γάλλοι πιστεύουν ότι οι Γερμανοί θέλουν να κλέψουν τα εμπορικά τους μυστικά και τελικά να φτιάξουν ένα δικό τους αεροσκάφος».