«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», διαμήνυσε ο Πάνος Καμμένος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης από τα γραφεία του κόμματος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρόλο που δεν συγκάλεσε, όπως είπε για τον λόγο αυτό τη συνέντευξη,  πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στο ακανθώδες ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και στο πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα τοποθετηθούν σχετικά.

Ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε πως την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας τον ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις και πως είχαν στενή συνεργασία.

Επιπροσθέτως, επεσήμανε την τηλεφωνική επικοινωνία που αναμένεται να έχουν το απόγευμα οι δύο ηγέτες, εξηγώντας τις επόμενες κινήσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν στη συνέχεια εφόσον προκύψει μια πρώτη συμφωνία.

Θέλησε ωστόσο να τονίσει ό,τι η συμφωνία περιέχει ακριβώς τους όρους εκείνης που είχε θέσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2008.

Εξέφρασε επιπροσθέτως τις επιφυλάξεις του, καθώς σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είναι αντίθετος προς αυτή τη συμφωνία.

Εφόσον όμως προκύψει, οι Σκοπιανοί πολίτες θα εκφράσουν τη γνώμη τους αλλά και έπειτα θα πρέπει να περάσει προς έγκριση από το Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας. Τότε, εφόσον γίνουν αυτές οι διαδικασίες επιτυχώς θα έρθει προς κύρωση και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μήνυμα στο εσωτερικό

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στο εσωτερικό του κόμματός του. «Όποιος ακολουθήσει διαφορετική γραμμή, τίθεται αυτόματα εκτός κινήματος, δεν έχει θέσει στο κόμμα και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος»,σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δείχνοντας, έτσι, τις προθέσεις του για όποιον θελήσει να ακολουθήσει διαφορετική γραμμή.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ