Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται οι ελληνικές εταιρείες στα πλαίσια της έκθεσης αμυντικού υλικού DEFEA 2021. Από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα είναι αυτό της ελληνικής εταιρείας Intracom Defense που επιδεικνύει άρμα μάχης Leopard 2 A4 με συλλογή και δυνητικές επιλογές αναβάθμισης.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται το υβριδικό σύστημα παροχής ηλεκτρικής ισχύος η τεχνογνωσία του οποίου βασίζεται στο διεθνούς φήμης και παγκόσμιας επιτυχίας GENAIRCON, σε νέα υπερσύγχρονη σουίτα επικοινωνιών καθώς και σε εκσυγχρονισμένο και ολικώς ανανεωμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

Ειδικότερα, η προσθήκη ενός υβριδικού συστήματος παροχής ηλεκτρικής ισχύος στα πρότυπα του GENAIRCON αναβαθμίζει το συνολικό αξιόμαχο ενός οπλικού συστήματος.

Το GENAIRCON εξασφαλίζει παροχή υψηλής ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος κατάλληλη για τη λειτουργία ηλεκτρονικών νέας τεχνολογίας στα νέας γενιάς συστήματα ελέγχου πυρός.

Πρόκειται για συγκεκριμένα τακτικά και επιχειρησιακά πλεονεκτήματα παρέχοντας αδιαλείπτως ηλεκτρική ενέργεια (επικοινωνίες, σκοπευτικά, σύστημα ελέγχου πυρός) εξασφαλίζοντας τη πλήρη ετοιμότητα της εκάστοτε πλατφόρμας δίχως την απαίτηση να λειτουργεί ο κινητήρας μειώνοντας δραματικά το θερμικό και ακουστικό ίχνος του κινητήρα.

Ως προς το σκέλος της Διοικητικής Μέριμνας η χρήση του GENAIRCON εξοικονομεί καύσιμα (σε ποσοστό άνω του 60% όπως απέδειξαν δοκιμές) καθώς εξοικονόμηση συντήρησης του κινητήρα.