Η ουκρανική εταιρία Zhytomyr Armored Plant παρουσίασε, στη διεθνή έκθεση «Arms & Security 2018», μια αναβαθμισμένη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης BMP-1, την οποία έχει ονομάσει BMP-M1C. Το BMP-M1C ενσωματώνει βελτιώσεις τόσο σε επίπεδο ισχύος πυρός, όσο και σε επίπεδο προστασίας. Επίσης ενσωματώνει νέο κινητήρα, γερμανικής προέλευσης, ο οποίος επιτρέπει στο όχημα να κινείται με μέγιστη ταχύτητα 70 χιλιόμετρα την ώρα, στην ξηρά, και 7,5 χιλιόμετρα την ώρα, στη θάλασσα.

Το βάρος μάχης του BMP-M1C ανέρχεται στους 15,5 τόνους και μπορεί να μεταφέρει οκτώ (8) στρατιώτες συν δύο (2) άτομα πλήρωμα. Ο πύργος μάχης ονομάζεται Stilleto και ενσωματώνει ένα πυροβόλο ZTM-2 των 30 χιλιοστών (ουκρανικό έκδοχο του ρωσικού 2A42), ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και έναν δίδυμο εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων μέγιστου βεληνεκούς 5 χιλιομέτρων.

Ο ηλεκτρονικό εξοπλισμός του BMP-M1C περιλαμβάνει το ψηφιακό σκοπευτικό σύστημα OTS-20.04-01, αποστασιόμετρο λέιζερ, συστήματα θερμικής απεικόνισης και το σύστημα ελέγχου πυρός Synthesis, το οποίο επιτρέπει βολές ακριβείας ημέρα και νύχτα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Το BMP-M1C ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του και ξεκίνησε δοκιμές πεδίου τον Μάρτιο του 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *