Ο αρμενικός οργανισμός «The Human Rights Defender of the Republic of Armenia» έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη χρήση UAV του Αζερμπαϊτζάν κατά αμάχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την ίδια την Αρμενία. Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες, από τις 27 Σεπτεμβρίου, το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί τα εξής UAV για την προσβολή πολιτικών στόχων και αμάχων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Αρμενία: Orbiter-2, Orbiter-3 και Aerostat, σε ρόλο συλλογής πληροφοριών, Harop, Zaoba-1K και Sky Striker, σε ρόλο προσβολής και Bayraktar TB-2 και AN-2 σε διττό ρόλο, συλλογής πληροφοριών και προσβολής στόχων.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, αυτά τα UAV έχουν στοχεύσει αμάχους, αλλά και σπίτια, δηλαδή μη-στρατιωτικούς στόχους, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Στεπάνακερτ, αλλά και σε πόλεις της Αρμενίας. Οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν τις απογευματινές ή τις βραδινές ώρες. Μια άλλη διαπίστωση του οργανισμού είναι ότι τα πλήγματα κατευθύνονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, προφανώς για το μέγιστο καταστροφικό αποτέλεσμα, κάτι που αντίκειται στη διεθνή νομοθεσία, η οποία αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνεται σαφής διαχωρισμός των στρατιωτικών από τους πολιτικούς στόχους και φυσικά να μην προσβάλλονται άμαχοι.

Comments

 1. H προσβολή πολιτικών στόχων και η απώλεια αμάχων ως αποτελεσματική ψυχολογική πίεση στον εχθρό, είναι γνωστή και συνήθης στρατηγική. Βλέπε ΝΑΤΟ στον πόλεμο με την Σερβία.
  Αυτά για να προετοιμαζόμαστε.

  1. Βαλε και πιο παλια,Δρεσδη 1945
   βομβες εμπτησρικες και φωσφορου πανω σε αμαχο πληθυσμο, ΚΑΜΙΑ στρατιωτικη εγκατασταση δεν υπηρχε εκει, ηταν σκοπιμα ενα χτυπημα των αγγλοαμερικανων για να υπαρξουν αθωα θυματα ενω ο πολεμος ΗΔΗ ειχε κριθει.

 2. Θα πρέπει να οργανώσουμε από τωρα μια αντιμετώπιση αυτών των διάολων..
  Δεν ξερω αν ειναι εφικτό να σηκώσουν 150 drone μικρα και μεγάλα εναντίον ενός νησιού..κόλαση θα ήταν όπου πέσουν αν δεν υπάρχει επαρκής αντιμετώπιση..

 3. Απλά είναι πράγματα. Μαζική παραγωγή μη επανδρωμένων αεροχηματων οριζόντιας πλεύσης με θερμοβαρικες κεφαλές τα οποία θα εγκατασταθούν στα νησιά. Κανείς κόσκινο τα παράλια και παραλύει ο εχθρός

  1. Το καλύτερο λέγετε σύστημα ηλεκτρ. Πολέμου και παρεμβολή και κατόπιν βορβαδισμους των εργοστασίων τους που τα παράγουν από την ελληνική πολεμική αεροπορια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *