Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil-Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο κ. Λακκοτρύπης είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Φάνον, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας, σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Georgios Lakkotrypis

@GLakkotrypis

Delighted to welcome #US As. Secretary of State for Energy Resources Francis R. Fannon to #Cyprus. Great discussion on CY-US #energy cooperation, the #EastMed hydrocarbons potential and the strategic significance of US companies’ activities in the Cypriot #EEZ. @EnergyAtState

Ο κ. Φάνον, σε δηλώσεις του, επανέλαβε την «πάγια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάπτυξη του φυσικού της πλούτου».

Η δήλωση του κ. Φάνον έγινε μερικές ώρες ύστερα από την απειλή του Τούρκου υπουργού Ενέργειας ότι η Τουρκία θα προχωρήσει και θα κηρύξει «παράνομες» τις αδειοδοτήσεις για φυσικό αέριο από την Κύπρο στην ΑΟΖ.

ΠΗΓΗ: LIBERAL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *