Η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι τα Rafale της έκδοσης F3R έλαβαν πιστοποίησης αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας (IOC), στις 9 Δεκεμβρίου. Στην έκδοση F3R τα Rafale ενσωματώνουν το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης RBE2, μπορούν να εκτοξεύουν το βλήμα αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς Meteor και να φέρουν το νέο ατρακτίδιο εντοπισμού και αναγνώρισης στόχων ημέρα και νύχτα TALIOS.

Σύμφωνα με την DGA τα Rafele F3R ενσωματώνουν και όλα τα διδάγματα που αποκόμισε η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν. Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία έχει ανακοινώσει την αναβάθμιση 144 Rafale στο επίπεδο F3R. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ανάπτυξης της έκδοσης F4 (το σχετικό συμβόλαιο υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2019), που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

Comments

  1. Ρε φιλε, εδω μιλαμε για εξοπλιστικα, για την πιο αποτελεσματικη αμυνα της χωρας.
   Τα συνδικαλιστικα σου αλλου. Παιδι της αλλαγης και εσυ…

 1. Η καλύτερη λυση για τις βάσεις στην Κρήτη και το εννιαίο αμυντικό δόγμα με τη Κύπρο…
  Με την ανάπτυξη της έκδοσης F4 θα εχει τελειώσει και ο νέος πύραυλος επιφανείας οπότε σε συνδυασμό και με τον METEOR και Scalp, πραγματικά θα ηταν τεράστιος πονοκέφαλος για τον εχθρο.

  1. Ναι, ενιαιο αμυντικο δογμα αλλα να βαλουν και οι κουμπαροι το χερι στην τσεπα. Χρονια το φωναζω αγορα και επανδρωση απο κοινου οπλικων συστηματων.

 2. Ίσως το πιο ολοκληρωμένο δυτικό αεροσκάφος 4ης γενιάς. Το θεωρώ πολλαπλασιαστή ισχύος για όποια αεροπορία το χρησιμοποιήσει για τις επόμενες 4εις δεκαετίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *