Ανταπόκριση από το Παρίσι και την έκθεση «Euronaval 2022»

Παρουσία του Γάλλου Υπουργού Άμυνας Sébastien Lecornu και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά καθώς και των επιμέρους βιομηχανικών ετέρων υπογράφεται αύριο στο ελληνικό περίπτερο στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης ναυτικών συστημάτων «Euronaval 2022» η επίσημη ανάληψη βιομηχανικού έργου για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ειδικότερα τόσο η Naval Group όσο και η Thales έχουν καταλήξει στην παραχώρηση βιομηχανικού έργου για τις ελληνικές εταιρείες στα πλαίσια του προγράμματος των φρεγατών FDI για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ). Πρόκειται για κομβική εξέλιξη καθότι οι προαναφερθέντες γαλλικές εταιρείες εντάσσουν στην εφοδιαστική τους αλυσίδα περί τις 10 ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας δίνοντας βιομηχανικό έργο και εγχώρια προστιθέμενη αξία στις ελληνικές εταιρίες.

Να σημειωθεί πως προηγήθηκαν πολύμηνες σκληρές διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο ώστε η ελληνική αμυντική βιομηχανία να λάβει βιομηχανικό έργο από το πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών FDI. Η τελετή έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 14.30 ώρα Γαλλίας στο ελληνικό περίπτερο ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει και νέα τελετή στο περίπτερο της Naval Group.

Για το θέμα θα επανέλθουμε αύριο με τον ακριβή αριθμό των ελληνικών εταιρειών καθώς και αναλυτική περιγραφή του βιομηχανικού έργου που θα λάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντος και η MBDA σκοπεύει να υπογράψει ανάλογη συμφωνία με τις ελληνικές εταιρείες.

Στην αυριανή τελετή θα παρευρεθεί και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.