Η ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων) ανακοίνωσε την αποδοχή της τεχνικής προσφοράς της ιταλικής Leonardo για το πρόγραμμα προμήθειας αντιμέτρων τορπιλών και υποστήριξης τους για τον εξοπλισμό των τεσσάρων (4) υποβρυχίων «214» και του εκσυγχρονισμένου «209» («Ωκεανός»). Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα (διαγωνισμός 7/20, «Προμήθεια Αντιμέτρων Τ/Λ και Υποστήριξής τους (FOS) με Προαίρεση Αγοράς (Option)») έχει προϋπολογισμένο κόστος € 10 εκατομμυρίων. Κατόπιν της αποδοχής, η εταιρία θα κληθεί να συμμετάσχει στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, που είναι η υποβολή τεχνικής και οικονομικής προσφοράς. Τα αντίμετρα τορπιλών, για τον εξοπλισμό υποβρυχίων, του διαθέτει η Leonardo είναι τα C303/S.

Comments

  1. Καινούργιος είσαι???
   Εδώ έχουμε διαδικασίες και νομους να ακολουθήσουμε!!

   Δεν πρέπει να ψηφιστεί η σύμβαση από τη Βουλή και να εγκριθεί μετά από το Επικρατειας ??
   Πόσους μήνες κάναν να στείλουν τη ψηφισμένη σύμβαση FOS των 2000 από τη Βουλή στο Επικρατειας??
   Μετά αποφάσιαν να πάρουμε RAFALE και να αποσύρουμε τα EGM!!!

   Βάλε κάνα χρόνο ακόμα και μετά δεν ξέρω ποσα χρονάκια(2?3?) θα θέλουν οι Ιταλοί να παραδώσουν

   1. @CK
    Oταν ομως ο Μονόχειρ θελει να παρει ΜΜSC (4 δισ.) και τζιπ PLASAN (500 εκ.) για να κονομήσει, εκει γινονται ολα με ειδικο νομο και ταχειες fast track διαδικασιες, κατα παρεκκλιση του Νομου Μπενίτο και καθε αλλης περιττης γραφειοκρατικης διαδικασιας. Ακριβος στα πιτουρα και φθηνος στο αλευρι ο Μονόχειρ.

    1. Νομίζω ότι η σαφέστατη προσβολή ότι ο πρωθυπουργός της χώρας χρηματίζεται, χωρίς αυτή να συνοδεύεται από καμία ένδειξη, είναι εντελώς απαράδεκτη. Το δε σχόλιο περί δήθεν παράνομης («κατά παρέκκλιση» κτλ.) διαδικασίας, όταν τίποτα δεν έχει καν αποφασιστεί, απλώς μειώνει το επίπεδο της συζήτησης.

     Φαντάζομαι είναι γνωστό ότι η χρήση συνθηματικών (Μονόχειρ) για πολιτικά πρόσωπα δεν μειώνει την ουσία της προσβολής για την οποία πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο αστικών ευθυνών για τους υπεύθυνους όταν είναι προφανές σε ποιόν απευθύνεστε, ιδιαίτερα σε συνδυασμό των προτύτερων αναρτήσεών σας όπου αναφερθήκατε στον σκοπό της χρήσης του συγκεκριμένου συνθηματικού.

     Και εγώ είμαι κατά της MMSC, όπως και της Belhara αλλά δεν σκοπεύω να αντικαταστήσω τα λογικά επιχειρήματα με απαράδεκτες προσβλητικές προσωπικές επιθέσεις, χωρίς ίχνος απόδειξης ή ένδειξης, σε πολιτικά πρόσωπα. Τα σχόλια για τον «Μονόχειρα» πρωθυπουργό από εσάς, στα οποία με εμμονή επιμένετε εδώ και εβδομάδες και στα οποία τώρα έχετε προσθέσει και την κατηγορία του παράνομου χρηματισμού πιστεύω ότι δημιουργούν ερωτηματικά για τα κίνητρα των αναρτήσεών σας. Ελπίζω αυτά να περιορίζονται στην εμμονή που πιστεύω ότι σας διακατέχει, και μόνο αυτό.

  2. Πλάκα κάνουμε; Εδώ υπάρχουν διαδικασίες… Δεν είναι παίξε-γέλασε.
   Θα πρέπει καταρχήν η αποδοχή να καθαρογραφεί. Μετά θα πρέπει το καθαρογραμμένο κείμενο να περάσει από ορθρογραφικό έλεγχο, να εξαλειφθούν τυγχών κακοί συνειρμοί και να σταλεί για εννοιολογική εξέταση στον Μπαμπινιώτη.
   Μετά θα δημοσιευτεί και θα δωθεί ένα μικρό διάστημα για κατάθεση ενστάσεων. Στο τέλος αυτής της προθεσμίας (καλοκαίρι του 2027) θα ρωτηθεί το υπουργείο Οικονομικών αν έχει διαθέσιμα τα λεφτά και μόλις απαντήση θετικά, θα δωθεί εντολή να διερευνηθεί αν είμαστε ακόμη στο ευρώ ή άν μετά από τόσα χρόνια έχουμε αλλάξει νόμισμα.
   Αν όλα πάνε καλά, θα υπογράψουμε ΑΜΕΣΩΤΑΤΑ την επιταγή και θα την στείλουμε με τα ΕΛΤΑ.

 1. Καλά το πάνε, φαντάσου λέει να κάνει καμιά ρελάνς η Γαλλία και να πει ρε παιδιά η τιμή των 2,7 δις για δύο πλοία ήταν ακριβή γιατί είχε σαν ενδιάμεση λύση να πάρετε και τις FREDA/FACDAR που είχε μπει στην τιμή με 1,2 δις.

  Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό, βγάζουμε τις FREDA και σας δίνουμε 4 Μπελάρες 2,6 δις, τρεις Λαφαγιέτ αναβαθμισμένες και οπλισμένες για ενδιάμεση λύση με 1 δις, και με 0,4 δις σας φτιάχνουμε και το ΜΕΚΟ up. Με 4 δισεκατομυριάκια θα φτιάχναμε ναυτικό.

  Θα τους σύμφερε, γιατί ξαφνικά θα αποκτούσαν πελατάκια και για ευρωπαϊκούς πυραύλους και για FOS μελλοντικά και όλα, θα ήταν τερατώδης στροφή γεωστρατηγικά να γυρίσουμε σε ευρωπαϊκούς πυραύλους και συστήματα. Κανονικά θα έπρεπε να μας επιδοτούσαν να το κάναμε.

  Και μετά φυσικά ξύπνησα, αλλά ωραίο ήταν όσο κράτησε (το όνειρο).

  1. Να βλέπαμε όλοι το ίδιο όνειρο….. πάντως το έχω γράψει ξανά με μια μεγάλη παραγγελία σε πολλά πράγματα που χρειάζεται το ναυτικό μας, μπορούμε
   Να ζητήσουμε μεταφορά τεχνογνωσίας, ναυπήγηση εδώ και ανάθεση έργου… συν ότι το κόστος για κάθε καράβι θα είναι πολύ χαμηλότερο.

 2. Αγαπητοί φίλοι πλέον έχει καταντήσει αηδία με τις διαδικασίες.
  Όπως έγραψα και σε άλλα άρθρο οι άνθρωποι κάνουν ατελείωτες διαγωνιστικες διαδικασίες ακόμη και όταν είναι μόνο ένας ο φορεας/προμηθευτής η ακόμη και για πόσα πραγματικά αστεία για τα δεδομένα των αμυντικών προϋπολογισμων και καθόλου διαγωνισμους για τεράστιες, κομβικες προμήθειες όπως αυτή των φρεγατών που κρίνεται ως υπεραπαραιτητητη ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, να μειωθούν τα κόστη κι να επιλέγουν τα δυνατόν υπερτερα όπλα!
  Είναι σαν να ζούμε σε ένα παράλληλο κόσμο όπου οι γείτονες μας μας προσφέρουν λουλούδια και όμορφα τριήμερα στα μέρη τους και δεν μας απασχολεί να προμηθευτουμε όπλα γιατί είναι μπαναλ κι εκτός πραγματικότητας.
  Δυστυχως αυτό ζούμε….
  Οι Γάλλοι μας γύρισαν την πλάτη με το δούλεμα που τους ρίξαμε και τώρα πάλι μόνοι μας προσπαθούμε σαν διακονιαρηδες να κερδίσουμε εύνοια και προστασία από ποιους άραγε;
  Οι Ουσαιοι με τα δώρα έκαναν πλάκα με τον Σκαραμαγκά στα κυβερνητικά ξεφτέρια και τώρα τα παπαγαλάκια δεν ξέρουν πως να τα μαζέψουν…. Αστείοι και κυρίως… λίγοι… Ελάχιστοι μπροστά στα σημαντικά και τα δύσκολα.

 3. Μαχητες πληκτρολογιου σε απόγνωση, περναει το προγραμμα γκρινια, δεν περναει παλι γκρινια. Μηπως να σχολιασετε για GNTM καλυτερα….
  Αν δεν θελετε διαδικασίες να αγκαλιασετε και να ζησετε σε αλλες χωρες.

  1. «περναει το προγραμμα γκρινια»

   Περνάει η κοροϊδία θες να πεις.

   Όλο αυτό που γίνεται λέγεται «βάστα Τούρκο να γιομίσω».

   Αν δεν ήταν κοροϊδία, θα φρόντιζαν το 1ο πράγμα να είναι η αλλαγή του Νόμου και η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
   Αντί για αυτό, φροντίζουν να διαιωνίζουν την νομοθετική κατάσταση.

   Παραδείγματα νομοθεσίας άλλων Δυτικών χωρών στον τομέα αυτό υπάρχουν μπόλικα προκειμένου να παραδειγματιστούν και να μην χρειαστεί να ξανακαλύψουν τον τροχό.

   Αλλά πέρα από τους πολιτικούς μας και την κωλυσιεργία τους, υπάρχουν και ένα σωρό νομικοί και δικηγόροι που εργάζονται στο Δημόσιο (μόνιμοι και συμβασιούχοι) και πρέπει και αυτοί κάπως να δικαιολογήσουν την παρουσία τους και να φανεί ότι παράγουν έργο.

   Και να θυμόμαστε ότι αρκετοί από τους πολιτικούς μας είναι δικηγόροι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *