Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Γαλλικός Στρατός παρέλαβε τους πρώτους 12 εκτοξευτές και τους πρώτους 50 πυραύλους του αντιαρματικού συστήματος MMP (Missile Moyenne Portée), μέσου βεληνεκούς, τεχνολογίας Fire-and-Forget. Το MMP αναπτύχθηκε από την MBDA σε συνεργασία με τη γαλλική SAGEM. Πρόκειται για φορητό σύστημα το οποίο θα αντικαταστήσει τα MILAN και FGM-148 Javelin του Γαλλικού Στρατού. Εκτός από φορητό, το MMP μπορεί να εγκατασταθεί και επί τεθωρακισμένων οχημάτων με την προσθήκη της κατάλληλης υποδομής.
Στον Γαλλικό Στρατό τα ΜΜΡ θα εξοπλίσουν τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Πεζικού και τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Αναγνώρισης του προγράμματος Scorpion, σε συνδυασμό με το προηγμένο σκοπευτικό σύστημα PASEO της γαλλικής Safran. Ο πύραυλος MMP ζυγίζει 15 κιλά, ενσωματώνει διπλή πολεμική κεφαλή σε διαδοχική σειρά (Tandem), σχεδιασμένη για να προσβάλει τεθωρακισμένους στόχους, ενισχυμένους με θωράκιση ERA (Explosive Reaction Armor) ή καλά προστατευμένους στόχους, όπως είναι οι οχυρώσεις. Επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 4 χιλιόμετρα.
Πιστεύουμε ότι τα αντιαρματικά MILAN, που αντικαθιστά ο Γαλλικός Στρατός, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Ελληνικό Στρατό (ΕΣ), ώστε να ενισχύσει αριθμητικά και να αυξήσει την ισχύ της αντιαρματικής του άμυνας, σε επίπεδο Τάγματος, δεδομένου ότι στον ΕΣ οι MILAN είναι ενταγμένοι στους ΛΥΤ (Λόχος Υποστήριξης Τάγματος), ενώ παράλληλα, θα μπορούσαν να αποσυρθούν οι AT-4 Fagot, να αυξηθεί έτσι η ομοιοτυπία και να μειωθούν οι δαπάνες υποστήριξης.
Συνολικά ο Γαλλικός Στρατός αντικαθιστά 428 φορητούς MILAN και 100 ακόμα που είναι σε οχήματα VAB και VBL (μαζί με 76 φορητούς εκτοξευτές FGM-148 Javelin) από 400 εκτοξευτές MMP. Οι MILAN του Γαλλικού Στρατού είναι αναβαθμισμένοι και μπορούν να χρησιμοποιούν πυραύλους των νεότερων εκδόσεων MILAN-3 και MILAN-ER μέγιστου βεληνεκούς 3 χιλιομέτρων, τη στιγμή που ο ΕΣ χρησιμοποιεί πυραύλους της έκδοσης MILAN-1, αν και σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες χρησιμοποιεί και πυραύλους της έκδοσης MILAN-2.
Στην έκδοση MILAN-2 ο πύραυλος έχει μεγαλύτερη διάμετρο (115 χιλιοστά αντί των 103 χιλιοστών της έκδοσης MILAN-1) και ενσωματώνει μια προέκταση στη κατάληξη του βλήματος, η χρήση της οποίας διευκολύνει τη διάτρηση της θωράκισης, στη βάση της αρχής της κινητικής ενέργεια. Αυτή η προέκταση μετουσιώνει την κινητική ενέργεια σε μερική διάτρηση, ώστε η κύρια πολεμική κεφαλή να έχει ευκολότερο έργο. Η έκδοση MILAN-2T (Tandem) ενσωματώνει δύο (2) πολεμικές κεφαλές, την κύρια, που βρίσκεται στο σώμα του βλήματος, και μια δεύτερη, που είναι ενσωματωμένη στην προαναφερθείσα προέκταση της έκδοσης MILAN-2.
Στην έκδοση MILAN-3, η οποία αναπτύχθηκε για την προσβολή αρμάτων μάχης με επιπρόσθετη θωράκιση ERA, έχει αφαιρεθεί η προέκταση και οι δύο (2) πολεμικές κεφαλές έχουν τοποθετηθεί σε κάθετη σειρά εντός του σώματος του πυραύλου. Η ποιο πρόσφατη έκδοση είναι η MILAN-ER, η οποία επιτυγχάνει αυξημένο μέγιστο βεληνεκές (3 χιλιόμετρα) και, σύμφωνα με την MBDA, επιτυγχάνει καλύτερα ποσοστά διατρητικότητας θωράκισης.