Πέντε βλήματα του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, εκ των οποίων τέσσερα της έκδοσης PAC-3 CRI (Patriot Advanced Capability-3 Cost Reduction Initiative) και ένα της έκδοσης PAC-3 MSE (Missile Segment Enhancement) εκτέλεσαν δοκιμές και πέτυχαν να αναχαιτίσουν τέσσερις στόχους-βαλλιστικούς πυραύλους. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής White Sands στο Νέο Μεξικό.

Οι δοκιμαστικές βολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επικείμενης έναρξης παραγωγής του προηγμένου βλήματος PAC-3 MSE, το οποίο ενσωματώνει έναν μεγαλύτερο κινητήρα στερεού καυσίμου και μεγαλύτερα πτερύγια ελέγχου. Αυτά τα νέα βελτιωμένα χαρακτηριστικά, επιτρέπουν στο βλήμα να επιτυγχάνει μεγαλύτερο βεληνεκές και καλύτερες επιδόσεις αναχαίτισης κατά βαλλιστικών και πυραύλων τεχνολογίας cruise.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια των δοκιμών τα βλήματα CRI και MSE απέδειξαν την ικανότητας τους να ανιχνεύουν, να ιχνηλατούν και να αναχαιτίζουν επερχόμενες πυραυλικές απειλές με μεγάλη αξιοπιστία». Οι πρώτες δοκιμαστικές βολές των βλημάτων PAC-3 MSE πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2016.