Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης του Γαλλικού Στρατού (DICOD), ο Γαλλικός Στρατός παρέλαβε τους πρώτους 12 εκτοξευτές και τα πρώτα 50 βλήματα του αντιαρματικού συστήματος MMP (Missile Moyenne Portée) μέσου βεληνεκούς τεχνολογίας fire-and-forget.

Το MMP αναπτύχθηκε από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία MBDA σε συνεργασία με τη γαλλική SAGEM. Πρόκειται για ένα φορητό σύστημα το οποίο θα αντικαταστήσει τα συστήματα MILAN και FGM-148 Javelin, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία από το Γαλλικό Στρατό. Φυσικά, μπορεί να εγκατασταθεί και επί τεθωρακισμένων οχημάτων με την προσθήκη της κατάλληλης υποδομής.

Στον Γαλλικό Στρατό τα ΜΜΡ θα εξοπλίσουν τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Πεζικού και τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Αναγνώρισης του προγράμματος Scorpion σε συνδυασμό με το προηγμένο σκοπευτικό σύστημα PASEO της γαλλικής Safran.

Το βλήμα MMP ζυγίζει 15 κιλά, ενώ ο εκτοξευτής ζυγίζει 11. Ενσωματώνει διπλή πολεμική κεφαλή σε κάθετη διάταξη (tandem) σχεδιασμένη ώστε να προσβάλει τεθωρακισμένους στόχους, ενισχυμένους με θωράκιση ERA (Explosive Reaction Armor) ή καλά προστατευμένους στόχους, όπως είναι οι οχυρώσεις. Επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 4 χιλιομέτρων.

Εκτός του βλήματος και του εκτοξευτή το σύστημα ΜΜΡ συνοδεύεται από σύστημα προσδιορισμού θέσης, προσανατολισμού και ψηφιακών επικοινωνιών, επιτρέποντας έτσι στο ΜΜΡ να εμπλέκει στόχους εκτός του οπτικού πεδίου (NLOS : Non-Line-Of-Sight).