Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «Australian Defence Magazine» η Αυστραλία δεν θα συμπεριλάβει τα βλήματα αεράμυνας SM-2 Block.3A και ESSM στο πακέτο πώλησης των δύο φρεγατών τύπου Perry, κλάσης Adelaide. «ADM understands, however, that RAN is unlikely to include weapons with a potential sale» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφει ο Ewen Levick.

Όπως είχαμε ενημερωθεί, στις 19 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ενημέρωσης, προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΘΑ, από τον Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τότε Α/ΓΕΕΘΑ, το κόστος για τα δύο πλοία, από το Ναυτικό της Αυστραλίας, είναι € 180 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων και των όπλων τους.

Μάλιστα, είχε σημειωθεί τότε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή αναμένουμε την αποδέσμευση των βλημάτων SM-2, που φέρουν τα πλοία, από τις ΗΠΑ. Ο βασικός λόγος που το ΠΝ ενδιαφέρεται για τα πλοία αυτά είναι οι ικανότητες που έχουν στην αεράμυνα περιοχής ώστε να καλυφθούν μερικώς οι ανάγκες του Στόλου. Ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ και νυν Υπουργός Άμυνας, είχε τονίσει ότι χωρίς την αποδέσμευση των SM-2 από τις ΗΠΑ ή την απροθυμία της Αυστραλίας να πουλήσει τα βλήματα, το ΠΝ δεν επιθυμεί τα πλοία.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η πιθανή απόκτηση των δύο φρεγατών Perry από την Αυστραλία θα είναι μια ενδιάμεση λύση ως την έλευση νέων πλοίων στο εγγύς μέλλον και σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η ανάγκη για καινούργιες ναυπηγήσεις πλοίων για το Πολεμικό Ναυτικό.