Μόλις τέσσερις μήνες πριν η Αμερικανική Αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα νέα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης μάχης HH-60W Jolly Green II. Εντούτοις, ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει συμβόλαιο ύψους $ 981 εκατομμυρίων με τη Sikorsky για την αναβάθμιση τους. Ο λόγος είναι ότι η διαμόρφωση των HH-60W που παραλαμβάνονται οριστικοποιήθηκε το 2012 και επιβεβαιώθηκε το 2014 με την υπογραφή του συμβολαίου. Σήμερα ωστόσο υπάρχουν νέες απειλές, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ελικόπτερα. Η αναβάθμιση αφορά στα ηλεκτρονικά συστήματα, το λογισμικό, αλλά και στη διόρθωση αστοχιών που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Το HH-60W βασίζεται στο μεταφορικό UH-60M Black Hawk και σε υπηρεσία αντικαθιστά τα HH-60G Pave Hawk, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία για 27-34 χρόνια.

Οι αστοχίες που έχει καταγράψει το Κέντρο Επιχειρησιακών Δοκιμών και Αξιολογήσεων της Αμερικανικής Αεροπορίας (AFOTEC : Air Force Operational Test and Evaluation Center) είναι: (α) Πρόβλημα με την ευκρίνεια των συμβόλων σε πτητικό περιβάλλον χαμηλής ορατότητας και σε αιώρηση (β) Αστοχίες του εξωτερικού πυροβόλου που αυξάνουν το φόρτο εργασίας και το ρίσκο ασφαλείας του πληρώματος σε ορισμένα σενάρια ανεφοδιασμού (γ) Το αρχείο ορισμού απειλής του συστήματος προειδοποίησης εντοπισμού από ραντάρ είναι ακόμα σε αναπτυξιακό στάδιο, αν και έχει σημειώσει πρόοδο (δ) Οι πληροφορίες επί των απειλών καθώς και τα δεδομένα του συστήματος προειδοποίησης εντοπισμού από ραντάρ παραμένουν για αρκετή ώρα στην κεντρική οθόνη εις βάρος της προβολής κρίσιμων πληροφοριών πλοήγησης και (ε) Η θωράκιση του ελικοπτέρου δεν απέδωσε τα προβλεπόμενα σε σενάρια πολλαπλής προσβολής

Συνολικά η Αμερικανική Αεροπορία θα αντικαταστήσει 112 HH-60G με ισάριθμα HH-60W, έναντι κόστους $ 7,9 δισεκατομμυρίων. Τα HH-60G είναι έκδοση των UH-60A Black Hawk. Επιλέχθηκαν το 1981 ως αντικαταστάτες των HH-3E Jolly Green με τις εργασίες τροποποίησης να ξεκινούν το 1982. Τα πρώτα ελικόπτερα παραδόθηκαν το 1987 και τα τελευταία το 1994. Τα νεότερα HH-60W ενσωματώνουν μια σειρά βελτιώσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας, ενώ ενσωματώνουν και νέα, ικανότερα ηλεκτρονικά συστήματα. Τα HH-60W μπορούν να εκτελούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μάχης ημέρα και νύχτα, σε φίλιο ή εχθρικό έδαφος. Επίσης μπορούν να εκτελούν και αποστολές διακομιδής τραυματιών, υποστήριξης στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, συμμετοχή και υποστήριξη ανθρωπιστικών αποστολών κ.ά.