Στις 15 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την «Ημέρα του Στρατού», ο Ινδικός Στρατός παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση του αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού συστήματος ZSU-23-4 Shilka. Συνολικά, η Ινδία διατηρεί σε υπηρεσία 75 συστήματα της έκδοσης ZSU-23-4M, τα οποία θέλει να αναβαθμίσει. Το ZSU-23-4 ενσωματώνει τέσσερα (4) πυροβόλα των 23 χιλιοστών και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1965. Η ταχυβολία του είναι της τάξεως των 800-1.000 φυσιγγίων ανά κάνη το λεπτό, ενώ το μέγιστο δραστικό βεληνεκές είναι της τάξεως των 2,5 χιλιομέτρων κατά εναέριων στόχων (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά στόχων στο έδαφος). Το ραντάρ RPK 2, μέγιστης εμβέλειας 20 χιλιομέτρων, εκτελεί λειτουργίες έρευνας, εντοπισμού και αυτόματης ανίχνευσης.

Τη συλλογή αναβάθμισης των ινδικών ZSU-23-4 ανέπτυξε η BEL (Bharat Electronics Limited). Κεντρικό σημείο του εκσυγχρονισμού είναι η αντικατάσταση του παλαιού ραντάρ RPK 2, με νέο τρισδιάστατο ραντάρ τεχνολογίας AESA (Active Phased Array Radar). Το νέο ραντάρ επιτρέπει βελτιωμένες επιδόσεις σε επίπεδο αναγνώρισης, ανίχνευσης και πρόσκτηση στόχου σε περιβάλλον έντονων ηλεκτρονικών παρεμβολών, ημέρα και νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, τα αναβαθμισμένα ZSU-23-4 Shilka ενσωματώνουν σύστημα κλιματισμού, νέες οθόνες αφής, προβολής δεδομένων και διαβίβασης διαταγών, νέο κινητήρα μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου και νέο σύστημα προστασίας από πυρηνικές, βιολογικές και χημικές ουσίες.

Comments

  1. Αυτά να τα δούνε αυτοί που δεν πήραν τα zsu23-4 απο τον στρατό της αν.γερμανιας, που μας ειχαν προσφερθεί.φαινεται ότι είμασταν ικανοποιημένοι με τα τετράδυμα Μ55 επί οχημάτων Ρε ο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *