Στα τέλη του 2017 αναμένεται να παραλάβει τα πρώτα αναβαθμισμένα συστήματα υποστήριξης TOS-1A ο Ρωσικός Στρατός.

Τα νέα συστήματα, τα οποία αποκαλούνται «φλογοβόλα» στον Ρωσικό Στρατό, έχουν αναβαθμιστεί ριζικά, τόσο σε επίπεδο οπλισμού όσο και σε επίπεδο ηλεκτρονικών συστημάτων. Σε επίπεδο οπλισμού τα TOS-1A ενσωματώνουν πλέον νέο εκτοξευτή, ενώ τα οχήματα ανεφοδιασμού φέρουν νέο γερανό ανύψωσης φορτίου.

Το πρωτότυπο αναβαθμισμένο όχημα παραδόθηκε στο Ρωσικό Στρατό για δοκιμές το 2016 και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Το TOS-1A υπηρετεί στον Ρωσικό Στρατό σε επίπεδο παροχής πυρών υποστήριξης. Η χρήση του δεν στηρίζεται στη χρήση κατευθυνόμενων βλημάτων, αλλά στην καταστροφική ισχύ των θερμοβαρικών ρουκετών. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα παροχής πυρών σαρωτικού βομβαρδισμού («Carpet Bombing»), όχι στοχευμένων πυρών, αλλά μαζικών πυρών στο μέτωπο που εκτείνεται σε εμβαδόν 40.000 τετραγωνικών μέτρων και σε αποστάσεις έως τα 6 χιλιόμετρα, μπροστά από τη φίλια δύναμη ελιγμού (επιπέδου Τάγματος ή Επιλαρχίας), είτε αυτή αμύνεται είτε επιτίθεται.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία το TOS-1A επιτυγχάνει 100% επιτυχία σε χώρο εμβαδού 40.000 τετραγωνικών μέτρων, υπό την προϋπόθεση της εκτόξευσης του συνόλου των 30 ρουκετών.