Τραμπ Συρία

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεσπασει στις ΗΠΑ, καθώς όλοι περιμένουν να δουν τί θα γίνει με την Συρία και την πρόθεση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μια επικείμενη αποχώρηση.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και με όσα επικαλείται η έγκυρη Νew York Times, o Τραμπ αναμένεται να δώσει περιθώριο τεσσάρων μηνών στα αμερικανικά στρατεύματα για να αποχωρήσουν από τη Συρία.

Βέβαια αυτό όπως ήταν φυσιολογικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η εφημερίδα δεν ανέφερε σε κανένα σημείο του ρεπορτάζ τις πηγές της, παρά μόνο επικαλέσθηκε ότι τα λεγόμενα δυο αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, τους οποίους δεν κατονόμασε, αποτελούν «επιβεβαιώνουν» όσα ισχυρίζεται.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον υποστράτηγο Πωλ Τζ. ΛαΚαμέρα, επικεφαλής της task force που πολεμά κατά του ISIS κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στο Ιράκ, και τον διαβεβαίωσε πως τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα έχουν αρκετούς μήνες για να εξασφαλίσουν μια «σύντομη αναχώρηση».