Σε μαύρη προπαγάνδα επιδίδονται τις τελευταίες ώρες τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα σχετικά με τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα εκατομμύρια που φέρεται να διακινήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας βρίσκουν μία καλή αφορμή για να βάλουν και πάλι στο στόχαστρό τους την ελληνική μειονότητα, υποστηρίζοντας, χωρίς κανένα στοιχείο ότι στηρίχθηκαν στελέχη της με κονδύλια του ελληνικού Υπουργείου!

Χαρακτηριστικό του κλίματος που καλλιεργείται είναι το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Top Channel, του μεγαλύτερου της χώρας και φιλοκυβερνητικού, το οποίο αναφέρεται εκτενώς στο θέμα στοχεύοντας κατευθείαν την μειονότητα.

Έτσι κάνει λόγο για εκατομμύρια που διοχετεύτηκαν για την υποστήριξη πολιτικών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, για μυστική υποστήριξη από την Ελλάδα επιχειρήσεων μειονοτικών συμφερόντων, ακόμη και για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στο νότο.

Υπονοούμενα αφήνει και για χρηματοδότηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών ενώ υποστηρίζει ότι έχουν χρηματοδοτηθεί ακόμη και προγράμματα για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.

Αξιόπιστες πηγές από την Αλβανία αναφέρουν ότι πρόκειται για μία στοχευμένη επιχείρηση που στόχο έχει να πλήξει την μειονότητα καθώς και τις ψύχραιμες φωνές που ακούγονται στη χώρα και υπερασπίζονται την ανάγκη βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

ΠΗΓΗ: EPIRUSPOST.GR