Αλμυρό αποδεικνύεται το κόστος της τεχνικής υποστήριξης των νέων ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού. Ο λόγος για το συνολικό οικονομικό τίμημα που καλείται να καταβάλει το Πολεμικό Ναυτικό για την απρόσκοπτη τεχνική υποστήριξη των νέων ελικοπτέρων MH-60R της νεοσύστατης Διοίκησης Αεροπορίας του Αρχηγείου Στόλου Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό κόστος για την τεχνική υποστήριξη πενταετούς διάρκειας των επτά νέων ελικοπτέρων MH-60R ανέρχεται στα 256 εκατομμύρια δολάρια. Ήδη από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού υπήρξε προβληματισμός για το υψηλό κόστος της τεχνικής υποστήριξης των ελικοπτέρων Romeo.

Παράλληλα, εκκρεμεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής, των 11 υφιστάμενων ελικοπτέρων S-70B Aegeanhawk τα οποία ενώ ανέμεναν πρόγραμμα εκσυγχρονισμού από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, εντούτοις προηγήθηκε το πρόγραμμα απόκτησης νέων ελικοπτέρων, αντί της μέριμνας για τον εκσυγχρονισμό των υπάρχοντών ελικοπτέρων Aegeanhawk.

Επιπροσθέτως, αξίζει να τονιστεί πως για τα ελικόπτερα MH-60R απαιτούνται και νέα οπλικά συστήματα όπως οι νέες τορπίλες ΜΚ-54 (έχει αναφερθεί πως είναι εντός της αρχικής έγκρισης…) και νέοι αντιπλοϊκοί πύραυλοι κατά στόχων επιφανείας όπως είναι οι NSM. Αμφότερα τα παραπάνω δυο προγράμματα (κόστος σύμβασης τεχνικής υποστήριξης και κόστος νέων όπλων) απαιτούν επιπρόσθετα κονδύλια έναντι του αρχικού κόστους των 600 εκατομμυρίων δολαρίων για επτά ελικόπτερα.