Οι αιγυπτιακοί διαδικτυακοί τόποι «Egypt Defense Portal» και «Abu Ali Blog» δημοσίευσαν φωτογραφίες αιγυπτιακών στρατευμάτων, τα οποία είναι συγκεντρωμένα στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα YPR-765 (Μ-113) και άρματα μάχης M-60. Η συγκέντρωση στρατευμάτων γίνεται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Comprehensive Operation Sinai 2018», η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα «israeldefense.co.il».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από την Αίγυπτο και το Ισραήλ, το Κάιρο έχει ενημερώσει σχετικά το Τελ Αβίβ. Την περασμένη εβδομάδα η Χαμάς, την οποία το Ισραήλ θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση ανέπτυξε δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και της Αιγύπτου στο Σινά με στόχο να αντιμετωπίσει την ακραία ισλαμική οργάνωση «Wilayat Sinai» και να την εμποδίσει να εισέλθει σε παλαιστινιακά εδάφη.

Η συγκεκριμένη οργάνωση δραστηριοποιείται στο Σινά και έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων κατά του Αιγυπτιακού Στρατού, ενώ φαίνεται ότι ευθύνεται και για την κατάρριψη, το 2015, ενός ρωσικού επιβατικούς αεροσκάφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *