Η ευρωπαϊκή MBDA ανακοίνωσε ότι θέλει να αναπτύξει μια νέα, αεροεκτοξευόμενη έκδοση του αντιαρματικού βλήματος Enforcer (Enforcer Air), κατόπιν σχετικού ενδιαφέροντος από τη Γερμανία. Η σχετική ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια του συνεδρίου «Berlin Security Conference 2019». Η συγκεκριμένη έκδοση προορίζεται για χρήση από UAV (κυρίως), αλλά και από επιθετικά ή ελικόπτερα αναγνώρισης, καθώς και από αεροσκάφη.

Στη συμβατική του έκδοση το Enforcer είναι ένα ατομικό φορητό κατευθυνόμενο αντιαρματικό πυρομαχικό μιας χρήσης. Σχεδιάστηκε ως αντικαταστάτης των αντιαρματικών της σειράς LAW και RPG, αλλά και άλλων αντιαρματικών, με μέγιστο βεληνεκές ως 1.000 μέτρα. Το ελάχιστο βεληνεκές του Enforcer είναι 100 μέτρα, ενώ το μέγιστο 2.000 μέτρα.

Το βλήμα είναι τεχνολογίας Fire-and-Forget και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πεδίο της μάχης ή σε αστικό περιβάλλον κατά ελαφρά θωρακισμένων στόχων, προσωπικού ή κτιρίων, ημέρα και νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Κατά προσωπικού το Enforcer είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, αφού το βλήμα είναι τεχνολογίας Air Burst (πυροδότηση στον αέρα, πάνω από τον στόχο). Το βάρος του είναι 9 κιλά.