Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφτηκε την Δ΄ Μοίρα Καταδρομών (Δ΄ΜΚ/Δ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία, προς τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας της Μονάδας, κατά την οποία αναφέρθηκε :

  1. Στην υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και στη διεθνή αναγνώριση του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων.
  2. Στις ενέργειες που αναλαμβάνονται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και την ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων με προσωπικό.

Ο Αρχηγός συνεχάρη άντρες και γυναίκες των Ειδικών Δυνάμεων, για την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και το επιθετικό πνεύμα που τους διακατέχει.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη παρακάτω φωτογραφία από την οποία προκύπτει η εμφανής βελτίωση των υλικών. Ειδικότερα, παρατηρούμε σύγχρονα κράνη τύπου high cut ώστε να προσαρμόζονται επιπρόσθετα υλικά όπως φακοί, διόπτρες, αντιβαλλιστικά γυαλιά, συλλογές ενδοεπικοινωνίας ομάδας μάχης, τα νέου τύπου plate carriers με κύριο χαρακτηριστικό τους την αυξημένη εργονομία ώστε να φέρεται από τους χρήστες τους πλειάδα υλικών, καθώς και διάφορες βελτιώσεις επί του φορητού οπλισμού όπως ράγες picatinny και λαβές. 

Είναι μια πολύ σημαντική και όμορφη εικόνα που αντικατοπτρίζει το πνεύμα του ΓΕΣ για τη διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των Ειδικών Δυνάμεων (καταδρομέων, αλεξιπτωτιστών, πεζοναυτών) και κυρίως των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του Ε.Σ και συγκεκριμένα της Ζ ΜΑΚ και του ΕΤΑ.