Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης του Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νίκου Τσούνη ΠΝ με τους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΘΑ τονίστηκε πως το ΠΝ δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την Αμερικανική πλευρά για τη παραχώρηση δυο αντιτορπιλικών. 

«Δεν γνωρίζω τίποτα» ανάφερε ο Α/ΓΕΝ ενώ συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία προσφορά από τις ΗΠΑ για τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke» και εξέφρασε την απορία του «από που προέκυψε αυτό το θέμα».

Όπως είπε «οι Αμερικανοί σε ανώτατο επίπεδο μας ενημέρωσαν πριν από 2 χρόνια και αυτό δεν άλλαξε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα παραχώρησης Arleigh Burke στην Ελλάδα». 

Περαιτέρω επικοινωνία του γράφοντα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του Α/ΓΕΝ. 

Comments

 1. Μήπως τότε να τα ρίξουμε όλα στην αεροπορία? Αυτό δεν είναι το πρόβλημα? Η προστασία των όποιων πλοίων από επιθέσεις από αέρος? Τώρα με Μιραζ -5 από Ταιβάν και τα SMX31 δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

  Τώρα

  1. Προσωπικά θα αγόραζα ΑΜΕΣΑ με 600 εκατ. ευρώ τα 57 ΜΙΡΑΖ -5 της Ταιβάν και ότι όπλα και ότι ανταλλακτικά, γιατί δεν τα θέλουν λόγω πιέσεων Κίνας μάλλον, οπότε και η υποστήριξή τους από Γαλλία είναι ελάχιστη.

   Επίσης τα δικά μας -5 ΄ότι θέλουν οι αεροπόροι μας. Επίσης για τα EGM / BGM. Μπορούν να κάνουν τεράστια ζημιά. Περισσότερη από F-16 ακόμα και εκσυγχρονισμένα. Έτσι νομίζω. Πχ Μετεορ στα – 5 όλα και IR στα EGM / BGM και περισσότεροι EXOCET υπέρυθρης καθοδήγησης.

   Δεν θα άλλαζα ραντάρ παρόλο που είναι καλύτερο το ινδικό των ΜΙΡΑΖ τους.

   Επίσης με χρήματα της Κύπρού ή / και της Ελλάδας στην Κρήτη 25-30 RAFALE F4 για αρχή με απαιτήσεις για 60-70 ακόμα λόγω αριθμών.

   Με νέα ραντάρ πολλά θα έχουμε εικόνα πάντα και θα βλέπουμε F-35 από τεράστιες αποστάσεις καλύτερα από SEA FIRE 500. Και σε X μπάντα.

   ΝΑΥΤΙΚΟ. Τώρα για το ναυτικό πιστεύω χρειάζεται πλοίο Αιγαίου και πλοίο Ανατολικής Μεσογείου. Είναι σαφές αυτό. Οι FTI καλές αλλά τις θέλω improved. Και γρήγορα.

 2. Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο χαμηλά πέφτουν κάποια δήθεν έγκυρα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για να πουλήσουν σανό. Μπορούν να μας πούνε τώρα: πετάει ο γάϊδαρος;;

 3. Καλησπέρα στους σεβαστούς αναγνώστες. Ενημερώνομαι εδώ και λίγο καιρό από το site και παρακολουθώ τις συζητήσεις σας επί των άρθρων αναλύσεων για τα διάφορα οπλικά συστήματα. Είμαι επαγγελματίας στρατιωτικός και βρίσκομαι σε προχωρημένο στάδιο της θητείας μου. Θα ήθελα για μια στιγμή να αναρωτηθείτε επί 2 ζητημάτων:
  1. Πόσα κύρια οπλικά συστήματα αγόρασε και πέταξε με την πλήρη απαξίωσή τους δεκαετίες μετά η Ελλαδα. Καμία μεταπώληση, κανένας εγχώριος εκσυγχρονισμός, μόνο χρήματα φορολογούμενων που δημιούργησαν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας σε ΗΠΑ-Γερμανία-Γαλλία και διαφθορά στην Ελλάδα. Πιστεύετε ειλικρινά ότι ανάγκασαν την Τουρκία να αλλάξει αποφάσεις της; Απολύτως όχι. Η Τουρκία έχει συγκεκριμένη υψηλή στρατηγική και παίρνει αποτελέσματα χωρίς πόλεμο. Με 5 σαπάκια κορβέτες του 1960 κάνει ότι θέλει. Θέλετε να μετρήσουμε πόσα καράβια έχουμε αγοράσει και πετάξει από το 1960; Την BAFRA πάντως ουδέποτε διανοηθήκαμς να την πειράξουμε…
  2. Δεν είναι δυνατό να μην έχετε αντιληφθεί ότι συγκεκριμένες κατηγορίες οπλικών συστημάτων, ιδίως από τις ΗΠΑ, έχουμε δεν έχουμε χρήματα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Για τις ΗΠΑ, η Ελλαδα πρέπει να ξοδεύει το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα, αγοράζοντας τεράστιους αριθμούς από σαπάκια και συστήματα εξαιρετικά χαμηλής επιχειρησιακής αξίας από τις ΗΠΑ, αλλά χωρίς ποτέ να αποκτήσει αυτά που χρειάζεται για να νιώσει ασφαλής. Πιστεύετε ακόμη ότι η ανάπτυξη και παραγωγή εγχώριων συστημάτων είναι χαμένα χρήματα; Η απόδοσή τους θα ήταν παρόμοια με αυτή του ΠΔΕ, κατ’ελάχιστο.
  Τελειώνοντας θα πω απλά ότι σημασία δεν έχει ο εξοπλισμός αλλά η αποφασιστικότητα να τον χρησιμοποιήσεις. Η απουσία υψηλής στρατηγικής δεν είναι τυχαία διότι η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα (και την Κύπρο) απλά δεν μπορούν να παραδεχθούν δημόσια τους περιορισμούς τους λόγω «πολιτικού κόστους».
  Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα, αλλα τα AB του άρθρου δεν μας σώνουν…. ας χρησιμοποιήσουμε πρώτα τις ΤΠΚ και μετά βλέπουμε.

   1. Σιγουρότατα. Κατάλαβες σίγουρα τι προσπαθώ να πω; Μπορείς να προκαλέσεις και με ένα καγιάκ. Σημασία έχει η υψηλή στρατηγική, δηλαδή στόχευση και βούληση και όχι η τελική ταχύτητα του Χ καραβιού. Σημασία έχει το Κόστος Κύκλου Ζωής ενός οπλικού συστήματος και όχι η τιμή απόκτησης. Σημασία για την άμυνα της χώρας και τον φορολογούμενο Πολίτη έχει η εξασφάλιση πραγματικής επάρκειας και η ανταποδοτικότητα και όχι οι φανφάρες και οι αερολογίες. Εφόσον σαν Πολίτες απαιτείτε πραγματική ενημέρωση θα πρέπει να είστε και σε θέση να κρίνετε την βασιμότητα των όσων σας μεταδίδονται. Αλλα και τις κρυμένες στοχεύσεις. Το πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία δεν θα λυθεί ούτε με γαλλικές φρεγάτες, ούτε με αμερικάνικα αντιτορπιλλικά, ούτε με επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη, ούτε, ούτε, ούτε. Το πρόβλημα με την Τουρκία δημιουργείται από το έλλειμμα ηγεσίας στην Ελλάδα και την Κύπρο και την ανόσια συγχώνευση του Εθνικού Συμφέροντος με την διατήρηση στην εξουσία διαφόρων τύπων που επαγγέλονται «πολιτικός». Και διαστημόπλοια με λέϊζερ να αγοράσουμε, οι Τούρκοι θα στείλουν πάλι την BAFRA έξω από το Σούνιο και εμείς τεχνικό κλιμάκιο στην Άγκυρα για σύναψη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης… Με βαθύτατη εκτίμηση για την τιμή που μου έκανες να διαβάσεις το αρχικό μου σχόλιο.

    1. Δεν έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις , όντως δεν είναι θέμα όπλων η εξοπλιστικών αλλά κάτι άλλο καί αυτό το άλλο υπάρχει στην Ελλάδα πολλά πολλά χρόνια τώρα , έτσι ήταν πάντα έτσι θα είναι , δεν είναι δύσκολο να το δεί κάποιος , ο τρόπος απλός αν διαβάσει λίγο πολύ λίγο ιστορία πολύ λίγο θα απογοητευτεί βλεπωντας ονόματα μέσα τα οποία θα τα δει να υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Σόι το βασίλειο λοιπόν σόι καί οι υπηρέτες . Δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό .

 4. Μπορει η πτηση και διαστημα να επαιξε παιχνιδι με τους πολυαριθμους αναγνωστες της κ το hype του δημοσιευματος για να περασει μηνυμα στους απεναντι συμμορφωθειτε or else αυτα πανε στην ελλαδα… Κατι που δε τιμαει καθολου το περιοδικο να λειτουργει ως τετοιος μεσαζων, αυτα τα παιχνιδια πρεσβειων απλως προκαλουν αηδια. Ή η πηγη τους ειναι τοσο χαμηλοβαθμη που πρεπει να αναθεωρησουν… Θα αφησω και ανοιχτο ενδεχομενο ομως η πηγη τους να ειναι εγκυρη και θα μας εκπληξει ολους οταν συναντηθουν μητσοτακης τραμπ και θα ανακοινωθει τυχον παραχωρηση. Ετσι για χαρη της ψυχικης μας υγιειας. Η ελπιδα πεθαινει τελευταια.

  1. Αδερφε, το μονο πραγμα που θα σωσει την Ελλαδα, ειναι τα παιδια..
   Ελληνοπουλα, μεγαλωμενα ως τετοια, και μπολικα, να κρατησουν την σημαια ορθια…
   Εδω ο κοσμος καιγεται και καποιοι «περιεργοι» με Ελληνικες ταυτοτητες κανουν πορειες για τις καταληψεις των λαθρομεταναστων.
   Ουτε καραβια, ουτε αεροπλανα. Οσο η χωρα, «ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ», τοσο πιο δυνατη φωνη αποκτας.

   1. Παρασύρθηκες Διγενή μου…
    Στο έγραψα κιόλας…
    «Όσο μεγαλύτερη είναι η προσδοκία,
    τόσο μεγαλύτερη η απογοήτευση…»
    Και δεν έγραψα τίποτα άλλο στην ακατάσχετη ανοησία των κοντά 500 σχολίων…
    Ειλικρινά εύχομαι να έχεις δίκιο με τις Bell…

    Οι σιλβερ δεν παίρνουν κανένα camm-er ακόμα… Από το 2013 το παιδεύει η Ιταλία…

    1. Οι Ιταλοι φαινετε οτι δεν θα ξανα επενδυσουν σε Aster 15 .Παντου θα βαλουν camm σε οτι νεο πλοίο φτιάξουν … Αυτο ειναι καλο στην υποθεση των Camm .Απο οτι κατάλαβα μιλάμε για ER μόνο στη δικιά μας περίπτωση .Ο ER όμως είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος από τον κανονικό ..

     1. Και εμενα μου έκανε εντύπωση η αναφορά σε ER
      Μπορεί να είναι κατά λάθος αναφορά στο άρθρο
      Να έχεις 8plo A50 VLS με μονο 8 CAM-ER δεν έχει νόημα
      Εάν παίρνει 4απλούς ανά /CELL τότε μιλάμε για 4*8=32 CAM και 16 ASTER-30
      ανά πλοίο

      Και για μένα τον TOP γκρινιάρη αποδεκτό είναι αλλα δεν ξέρουμε και τη τιμούλα
      Διότι δεν είναι μονο ο εκτοξευτής που πρέπει να τροποποιηθεί αλλα και το cms και radar
      Εάν και ο cam νομίζω είναι IR guidance παραγωγο από ASRAAM
      Επίσης σε άλλη αναφορά για τη συνέντευξη γράφτηκε πως τοPHALANX κόπηκε και κοιτάνε άλλες λύσεις
      Παράδοση βεβαια μετά το 2026-2027
      προς μεγάλη απαγοήτευση του Digenis once again

     2. Στο wiki λέει πως παρότι φαρδύτερος κατά τρία εκατοστά, μπαίνει στο ίδιο κάνιστρο με τον απλό Camm 27,5×27,5εκ με πλάτος κελιού 56εκ,άρα 4αδα…

     3. Aκυρο το περί IR guidance του CAMM
      Δεν έχει και active radar
      Χρησιμοποιεί RF guidance:
      #a complex radiofrequency homing system #

      https://www.naval-technology.com/features/camm-missile-uk/
      Θέλει διάβασμα η υπόθεση!
      Με τέτοιο σύστημα η ολοκλήρωση στο CMS/sea fire είναι πιο δύσκολη δηλαδή πιο ακριβή
      Θέλει επίσης και εγκατάσταση κεραιών για το data link / homing ystem
      Οποτε πρέπει να elexkseis και ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα με τα υπόλοιπα συστήματα του πλοίου
      Expensive business …

     4. CK o camm έχει active radar homing seeker που ενεργοποιείται στην τελική φάση…
      Χρησιμοποιεί το Common Data Link (CDL) που δεν είναι και απαραίτητο μια και μπορεί να πάρει στοιχεία μέσω link για διορθώσεις στην πορεία προς τον στόχο…
      Δεν πρέπει είναι ακριβή η σύνδεση στο CMS της bell λόγω αρχιτεκτονικής του, που επιτρέπει την ενσωμάτωση σε διάφορα συστήματα μάχης σχετικά εύκολα…

     5. @shadowfax

      Αυτό δίνει η Wikipedia:

      CAMM’s claimed benefits include:
      Active, next-generation RF seeker that provides true all-weather performance with excellent clutter rejection capabilities and means there is no need for complex and high-cost fire control/illumination radars
      A two-way datalink providing outstanding accuracy and highly improved functionality. The associated radar system tracks the threat and uses the datalink to update the missile with the location of the threat before the seeker takes over the missile guidance.

      Το RF seeker είναι το active radar homing seeker που γραφει παραπάνω

      Active radar homing (ARH) is a missile guidance method in which a missile contains a radar transceiver (in contrast to semi-active radar homing, which uses only a receiver) and the electronics necessary for it to find and track its target autonomously

      To naval technology που έδωσα έδινε το
      a complex radiofrequency homing system

    2. To πρόβλημα είναι πως οι -ΕR σε quad pack δεν χωράνε με το υπάρχων κάνιστρο στα 22Inch των σίλβερ… Οι Ιταλοί θέλουν αλλά θέλει και λεφτά η ιστορία…
     Για δες εδω…
     «Italy’s Rivista Italian Difesa reported yesterday that, according to a multiyear defense planning document it was shown, CAMM-ER will receive a symbolic €1 million this year, followed by €10 million in 2020 and €15 million in 2021…

     The program is due to be completed by 2024, and Italy’s share will have cost €95 million euros by then, according to the document. »

     Στα Type 45 οι Βρετανοί το σκέφτονται για Camm σε τετράδες που χωράνε στον A50…

 5. Πρώτο ενδεχόμενο: Να υπάρχει πιθανότητα παραχώρησης των Α.Β. και να μην θέλουν να το κάψουν όπως έγινε με τις Fremm!
  Δεύτερο ενδεχόμενο: Να μην υπάρχει θέμα παραχώρησης των αντιτορπιλικών και τότε όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούμε’ Τί σόι αμυντικές συμφωνίες υπογράφουν οι κύριοι της κεντρικής εξουσίας? Και τι στο καλό κερδίζει η Ελλάδα απο όλες αυτές τις συμφωνίες?

  1. Καλό ερωτημα….
   1ον Το να έχεις βάσεις αυτού που κυριως σε προμηθεύει με όπλα και σου δίνει με λογισμικο για υπολογιστές, κινητά ακομα και για το GPS ειναι μια καλή ιδέα.
   2ον Η παρουσίαση των Βάσεων σημαινει αυτόματα οτι ορισμένες περιοχές κανεις δε θα τολμήσει να τις πειράξει. Κοινως όπως στις τράπεζες πλεον τις πληρώνεις για να εχεις τα χρηματα σου εκεί.
   3ον Εχουν αναλάβει να φτιάξει τις περιοχές που ανέλαβαν πχ λιμανι Αλεξανδρούπολης και να τα επανδρώσουν για καθε απειλή.
   4ον παραχώρηση υλικού θα υπαρχει …αυτό ειναι θέμα διαπραγματεύσεων και αν γίνουν σωστά απο την πολιτική ηγεσία θα εχουμε ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
   Και 5ον το κυριότερο στην ουσία ολα αυτα γίνονται για την πιθανότητα η Ελλαδα να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο οπως ηταν η Τουρκία για τις ΗΠΑ. Αυτο θα ειναι πραγματικο κέρδος γιατι σημαινει συνολικά προνομιακή πραγματικα σχεση.

  2. Είναι σαφέστατο ότι δεν πρόκειται να έρθουν τέτοια πλοία. Γιατί αν έρθουν τότε δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες ότι τάχα δήθεν οι S είναι σαπάκια κλπ και θέλουμε να λιώσουμε τους τούρκους αλλά δεν μας το επιτρέπει ο εξοπλισμός.

   Ούτως ή άλλως το ελληνικό ΥΠΕΞ έμμεσα συμφώνησε με το χάρτη της Τουρκίας βγάζοντας άλλο χάρτη με τα οικόπεδα Ιονίου και Κρήτης. Και οι δύο χάρτες σταματάνε στο ίδιο σημείο: λίγο ανατολικά της Κρήτης. Άρα, εδώ πέφτει χοντρό δούλεμα. Στα λόγια ο Δένδιας και ο Μητσοτάκης μοιράζουν σανό αλλά στην πράξη αβαντάρουν τον Ερντογάν και διχοτομούν όλοι μαζί το Αιγαίο.

 6. Τα χα γράψει και εκεί:
  Επικοινωνιακό πυροτέχνημα να καλύψουν τις ΜΕΙΩΜΈΝΕΣ αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού του 020 που τότε είχε βγει

  Όπως είχε γραφει σε άλλο σχόλιο ήταν μια επικοινωνιακή επιχείρηση /damage control προς το πατριωτικό κομμάτι της ΝΔ

  Επικοινωνιακά κόλπα να καλύψουν την αδυναμία αδιαφορία και ανικανότητα τους

  Όπως οι FREMM του μπάρμπα Φώτη και οι ADELAIDE του Αποστολάκη
  Βασικά ακολουθούν την ίδια πολιτική με το ΣΎΡΡΙΖΑ
  Θα το ρισκάρουνε και αυτοί
  Μακάρι να διαψευσθούμε αλλα……

  1. Το χειρότερο είναι ότι όχι μόνο δεν απάντησαν τα δεκάδες σχόλια που έλεγαν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ούτε πηγή άλλο πόσο διασταύρωση, και τους εγκαλούσαν να ανακαλέσουν, αλλά μάλιστα προχώρησαν πριν λίγο σε ασέβεια κατά των αναγνωστών τους διαγράφοντας όλα τα επίμαχα και ενοχλητικά σχόλια!

 7. Ειναι γνωστο οτι ανηκουμε εις τη Δυση…με οτι αυτο συνεπαγεται…Η απεξαρτηση απο τους Αμερικανους ειναι τολμηρο βημα και οποιος τολμησε βρεθηκε στη φυλακη στον αλλο κοσμο..η στην καλυτερη στο σπιτι του…Ειμαστε δεσμιοι των επιλογων τους και αυτο δεν προκειται ποτε να αλλαξει Οποιος γνωριζει σε βαθος την Αμερικη αντιλαμβανεται οτι προκειται για υπερτιμημενο μεγεθος…Με εξαιρεση ελαχιστες τεχνολογικες υποδομες τα Αμερικανικα προιοντα ειναι παντελως αχρηστα κυριως σε οτι αφορα τις δικες μας απαιτησεις…Λατρεις κυριως του μεγεθους κινουμενοι παντα στην υπερβολη και απο θεση ισχυος λογω αοπλων γειτονων επιβαλλουν προς το παρον τις θεσεις τους. Και το κυριοτερο οταν ελθει η ωρα να επιλεξουν μεταξυ συμμαχων γνωριζουμε το αποτελεσμα…Η πραγματικοτητα λεει οτι ειμαστε ενα θνησκων Εθνος χωρις καμμια ελπιδα ανακαμψης με ελαχιστες οικονομικες δυνατοτητες Στερουμεθα Ηγετων και οχι Οπλων…Ως γνωστον προτιμοτερο ειναι να εχουμε αρχηγο Λεοντα σε στρατο Προβατων παρα Προβατο σε στρατο Λεοντων.

 8. Εχει γέλιο… Η Πτήση πέταξε ενα click bait αρθρο και πηραν φωτια τα πληκτρολογια…. στάζανε τα ταβάνια οπως θα λεγε και ο Λιάγκας, απο την χαρα των χρηστών. Τελικα οπως ηταν αναμενομενο, ηταν μια φανταστικη ιστορία και τιποτε παραπάνω.

  Τέλος πάντων, το μαγαζάκι το κλεινουμε πολυ συντομα οπως πάμε… οχι μονο για το θεμα των φρεγατων δυστηχως.

  1. Διαροες του ΠΙΑΤ , του Υπατου Αρμοστη, απολυτα εναρμονισμενες με τις ψυχολογικες επιχειρησεις των γειτονων.
   Ζυγωνει η ωρα…της εθνικης καταστροφης που σχεδιαζουν..
   Να ειναι δυνατοι οι συμπατριωτες μας που θα βρεθουν απεναντι στον Τουρκο και να τον κατατροπωσουν, να καταφερουν να πεταξουν στα σκουπιδια τα σχεδια των μεγαλων…
   Καλη τυχη !!

 9. Αυτοί που διακινούν τέτοια σενάρια επιστημονικής φαντασίας κάνουν ακριβώς αυτό που κατηγορούν άλλους.

  click clik bait

  Και αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί στην χειρότερη έχει ακουστεί ότι προσπαθούν να διεμβολίσουν την συμφωνία με τη Γαλλία για να υποστηρίξουν την άλλη χώρα ανταγωνιστή.

 10. Δεν θέλω να κάνω τον μλκα που λέει: σας τα έλεγα εγώ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σας τα έλεγα εγώ!! Τα μόνα πλοία που αποσύρονται είνα 6 ticonderoga, 2 κάθε χρόνο από το 2020.

   1. Τα μόνα πλοία που θα αποσυρθούν μάλλον είναι τα 6 tico. Μέχρι τέλος Μαρτίου υπήρχε το σχέδιο του us navy για απόσυρση 2 ανά έτος από το 2020. Αρχές Απρίλη το κογκρέσο το μετέτρεψε σε 2 το 2021 και 4 το 2022. Από την στιγμή που μάλλον θα μειωθεί ο στόχος των 355 πλοίων, το usn θέλει έναρξη των αποσύρσεων το 20, ενω και τα 2 σώματα του κογκρεσου είναι εχθρικά διακείμενα προς την Τουρκία, μήπως στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τις βάσεις οι προτάσεις και αντιπροτασεις που είχε αναφερθεί ήταν για Α/Β και Tico αντίστοιχα??

    https://www.defensenews.com/naval/2019/03/18/once-again-the-us-navy-looks-to-scrap-its-largest-combatants-to-save-money/

    https://news.usni.org/2019/04/08/navy-sees-no-easy-answer-balance-future-surface-fleet

   2. Τίποτα δεν αποσύρεται ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ το κογκρέσο…
    Άσχετα τι λέει το US navy…

    Αντε και πες του χρόνου αποφασίζουν να τα αποσύρουν σταδιακά τα 6 παλαιότερα…
    Τι θέλεις να πεις?
    Να τα φορτωθεί η Ελλάδα?
    Τους λόγους που επιμένει το US navy να τα αποσύρει και να μην χρεωθεί το service-life extension τους είδες?
    Δεν θα ισχύουν για την Ελλάδα οι ίδιοι λόγοι?
    Θα το πληρώσει η Ελλάδα αυτό?
    Το κόστος χρήσης ΕΝΟΣ τέτοιου πλοίου ακόμα και αν αφαιρέσεις τελείως τα 11εκ$ του προσωπικού που χρεώνουν οι Αμερικάνοι, είναι αντίστοιχο με το κόστος 13 φρεγατών του Ελληνικού στόλου…
    Για 2 δεν συζητάμε…
    Ακόμα και δωρεάν να το πάρεις θέλεις ένα σωρό χρήματα για εκπαίδευση, ανταλλακτικά, υποδομές, όπλα και χίλια δυο άλλα για 35χρονα πλοία…

    1. Το ότι το κογκρέσο μπορεί να σταματήσει την απόσυρση των tico, όπως έχει ήδη κάνει μια φορά, το έχω γράψει και στο σχόλιο μου ότι δεν υπάρχουν διαθέσημα Burke. Αυτο που μου έγραψες ότι δεν θα του δώσεις και πολύ σημασία, λόγω αξιοπιστίας!! Άραγε γιατί πασχίζουν να κρατήσουν τέτοια «σαπάκια» που σύμφωνα με εσένα μας είναι άχρηστα?? 11mil είναι το κόστος χρήσης με 3 πληρώματα και 12 μήνες το χρόνο ανάπτυξη στις 4 γωνίες του πλανήτη (Ιαπωνία, Ταϊβάν κτλ) όχι για να βγαίνει μια φορά το μήνα βόλτα στο Αιγαίο.Οι 9 s πόσο κοστίζουν από χρήση και επάνδρωση και τι διαφορά μαχητικής ισχύος έχουν από 6 tico ??? Επίσης το αρχαιότερο tico είναι 5 χρόνια νεότερο από τις S και 5 χρόνια πιο παλιό από το πιο αρχαίο A. Burke που θα περνάμε. Το οποίο παρεπιπτόντως δεν έχει υποστεγο ελικοπτέρου, harpoon, καμία 30άρια λιγότερα κελιά, 3 αντί για τα 4 των tico «stir»,δεν είναι πρόσφατα ανάβαθμισμενο σε aegis 9 με off the self υπολογιστές και δεν έχει κέντρο ελέγχου και δκησης αεράμυνας.

 11. Δυστυχώς κάποιοι αποδεικνύονται αφερέγγυοι . Καλό είναι ο κόσμος που ενημερώνεται να έχει μνήμη τι γράφει ο καθένας και να κρίνει ανάλογα στο μέλλον.

 12. Αμεση αναβαθμιση των 4 ΜΕΚΟ με νεα ρανταρ κ συστηματα καταυγασης των πυραυλων,link 16 κ φυσικα essm2.
  Αμεση αγορα τορπιλων.
  Αμεση αγορα 2 16αδων BrahMos που κλειδωνουν Αιγαιο κ Αν.Μεσογειο(πακιστανικες φρεγατες οι απεναντι,ινδικους πυραυλους εμεις)
  Αμεση(προχθες!) αγορα των Mirage-5 απο Ταιβαν,link 16 σε ολο το στολο,πιστοποιηση exocet κ IR στα «ελληνικα» 5αρια .Θα πρεπει να δουμε κ τη δυνατοτητα ορισμενα να φερουν Meteor.Τα παλια Mirage ανταλλακτικα κ τα F-4 αποσυρση(αν ειναι δυνατον κ πωληση)
  Προταση στους αμερικανους για ανταλλαγη των 30αριων(ισως κ μερικων 50αριων) απ τα f 16 που δεν θα αναβαθμιστουν με την αναβαθμιση σε επιπεδο viper των υπολοιπων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *