Η ρωσική συμμετοχή και εμπλοκή στις συγκρούσεις στη Συρία κατέδειξε στη Μόσχα μια σειρά αδυναμιών σε επίπεδο τακτικής χρήσης αρμάτων μάχης στο πεδίο της μάχης. Αρχικά, τα πληρώματα των ρωσικών αρμάτων, κυρίως των T-72, αντιμετώπισαν ασύμμετρες απειλές όπως αυτοκίνητα με εκρηκτικά σε επιθέσεις αυτοκτονίας και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι απειλές αυτές οδήγησαν του Ρώσους επιτελείς να αναθεωρήσουν τις τακτικές αρμάτων μάχης στο πεδίο της μάχης, που είχαν και εφάρμοζαν πριν την εμπειρία της Συρίας.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Andrei Stanavov, του ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA Novosti, βρέθηκε σε άσκηση του Ρωσικού Στρατού και κατέγραψε τις αλλαγές που προωθεί ο Ρωσικός Στρατός. Αρχικά κατέγραψε τρείς νέες τακτικές, οι οποίες αφορούν στη χρήση των αρμάτων μάχης, και βασίζονται αποκλειστικά στις εμπειρίες από τη Συρία: «Tank Carousel» («αρματικό καρουζέλ»), «Tank Trousers» («αρματικά παντελόνια») και «Syrian Shaft» («Συριακός Άξονας»). Κάθε μια από αυτές τις τακτικές έχει τα δικά τις ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των ρωσικών αρμάτων μάχης.

Για παράδειγμα, η τακτική «Tank Carousel» αφορά στην συνεχόμενη και χωρίς διακοπή βολή αρμάτων, όταν τρία, έξι, εννέα ή περισσότερα άρματα μάχης κινούνται με κυκλική φορά, με το άρμα στην κορυφή του κύκλου να εκτελεί συνεχόμενες βολές κατά εχθρικών θέσεων, το αμέσως αριστερά να πηγαίνει στα μετόπισθεν για ανεφοδιασμό και το αμέσως δεξιά να προετοιμάζεται για συνεχόμενες βολές, όταν το άρμα της κορυφής καταναλώσει τα πυρομαχικά του. Η εναλλαγή συνεχίζεται μέχρι την καταστροφή του εχθρού. Η τακτική «Tank Carousel» χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τον οπλισμό που διαθέτει ο εχθρός.

Η τακτική «Tank Trousers» αφορά στην συνεχή εναλλαγή πυρών μεταξύ δύο αρμάτων μάχης, τα οποία βάλουν από διαφορετικές θέσεις κάλυψης (εάν αυτό είναι δυνατό). Κρίσιμη παράμετρος είναι η συνεχής κίνηση των αρμάτων, από τη μία θέση κάλυψης στην άλλη, έτσι ώστε να μην μένουν στην ίδια θέση βολής πάνω από μερικά δευτερόλεπτα (στην περίπτωση αδυναμίας βολής στην κίνηση). Η συνεχόμενη κίνηση των αρμάτων δυσκολεύει την αντίδραση των εχθρικών αντιαρματικών συστημάτων.

Τέλος, η τακτική «Syrian Shaft» αφορά σε μάχη εντός κατοικημένης περιοχής και είναι η πλέον φονική απειλή. Ποιο συγκεκριμένα αφορά στη χρήση, από τον εχθρό, των κτιρίων και των ταρατσών για αντιαρματικές βολές κατά της οροφής των αρμάτων μάχης. Εδώ τα άρματα μάχης κινούνται κατά μήκος του δεξιού ή αριστερού πεζοδρομίου και όταν βρεθούν σε άνοιγμα εκτελούν βολή και αποχωρούν ταχύτητα προκειμένου να καλυφθούν πίσω από ένα ανάχωμα ή άλλη κατάλληλη θέση. Και σ’ αυτή την περίπτωση η συνεχόμενη κίνηση είναι ο κύριος τρόπος άμυνας των αρμάτων μάχης.