Ο Αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει τη δαπάνη $ 9,6 δισεκατομμυρίων για την ανακαίνιση των 6.700 στρατοπέδων του, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και συνθηκών διαβίωσης των στρατιωτών και των στελεχών. Η δαπάνη αυτή αναμένεται να δαπανηθεί μέχρι το 2030. Για τις ανάγκες του προγράμματος ο Αμερικανικός Στρατός έχει κατηγοριοποιήσει τα στρατόπεδα του, με αυτά που απαιτούν τις περισσότερες παρεμβάσεις ως «Q3» ή «Q4».

Η κατηγορία «Q4» αφορά σε στρατόπεδα με το μεγαλύτερο κόστος αποκατάστασης. Στόχος του προγράμματος είναι το 2030 να μην υπάρχουν στρατόπεδα στις κατηγορίες «Q4» ή «Q3». Ο Αμερικανικός Στρατός έχει υπολογίσει ότι το σύνολο των 6.700 στρατοπέδων έχει τουλάχιστον ένα κτίριο στην κατηγορία «Q3» ή «Q4». Η αρχή του προγράμματος θα γίνει εντός του 2020 με την αποδέσμευση $ 700 εκατομμυρίων, ενώ το ποσό θα είναι αυξημένο από το 2021 και μετά.

Comments

  1. Η μοναδα μου στα Δωδεκανησα στεγαζοταν σε ενα στρατοπεδο τοσο παλιο, που κανεις δεν ηξερε ποτε ακριβως ειχεχκατασκευαστει. Λεγοταν οτι ηταν ιταλικο στρατοπεδο απο την εποχη της ιταλοκρατίας και του Δευτερου Παγκοσμιου Πολεμου, δηλαδη πριν το 1947.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *