Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim News Agency το Ιράν αναμένεται να παραλάβει 800 νέα και αναβαθμισμένα άρματα μάχης Karran, το οποίο είναι ένα αναβαθμισμένο T-72. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ρυθμός παραγωγής-παραδόσεων θα είναι της τάξεως των 50-60 αρμάτων το έτος, άρα μιλάμε για ένα πρόγραμμα με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 15 χρόνια.

Το Karrar βασίζεται στο σασί του ρωσικού T-72, αλλά ενσωματώνει νέο πύργο με πυροβόλο 125 χιλιοστών και νέα ηλεκτρονικά συστήματα. Εκτός από πυρομαχικά αρμάτων μάχης, το πυροβόλο μπορεί να εκτοξεύσει και αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα. Φέρει ενισχυμένη θωράκιση ERA (Explosive Reactive Armor), στο εμπρόσθιο τόξο, αλλά και στο πύργο.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Karrar έγινε τον Αύγουστο του 2016 κατά τη διάρκεια σχετικού αφιερώματος του ιρανικού τηλεοπτικού σταθμού «Telewebion». Η επίσημη παρουσίαση του νέου ιρανικού άρματος μάχης έγινε τον περασμένο Μάρτιο, παρουσία του πρώην Υπουργού Άμυνας, Ταξίαρχου Χουσεΐν Ντέκαν, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης δήλωσε ότι το «Karrar μπορεί να ανταγωνιστεί να ποιο προηγμένα άρματα μάχης του κόσμου σε επίπεδο ισχύος πυρός, ακρίβειας και ευκινησίας».