Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου, ο Υπουργός Άμυνας του Πακιστάν, Ράνα Τανβίρ Χουσεΐν, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα προμηθευτεί 30 επιθετικά ελικόπτερα T-129 και τέσσερις κορβέτες MILGEM από την Τουρκία.

Η σχετική δέσμευση του Πακιστάν ήρθε σχεδόν ένα χρόνο μετά την επιλογή της Τουρκίας να προμηθευτεί 52 αεροσκάφη αρχικής εκπαίδευσης Super Mushsak της πακιστανικής PAC και λίγες ημέρες μετά τη δέσμευση της Τουρκίας να εξετάσει την περίπτωση του μαχητικού αεροσκάφους JF-17 Thunder, προϊόν συνεργασίας του Πακιστάν και της Κίνας, ως βάση ανάπτυξης του εγχώριου τουρκικού μαχητικού.

Οι συζητήσεις μεταξύ του Πακιστάν και της Τουρκίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο και τα σχετικά συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν στις αρχές του 2018.

Σήμερα το Πακιστάν διατηρεί σε υπηρεσία 51 επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-1S και AH-1F Cobra που απέκτησε την περίοδο 1984-1986 και το 2007 αντίστοιχα. Και οι δύο εκδόσεις ενσωματώνουν τεχνολογίες του 1980 και το Πακιστάν έχει αποφασίσει να τα αντικαταστήσει με 45 νέα επιθετικά ελικόπτερα (ήδη, εντός του 2018, θα αρχίσει να παραλαμβάνει 15 επιθετικά ελικόπτερα AH-1Z King Cobra της Bell στο πλαίσιο προγράμματος ύψους $ 581 εκατομμυρίων).