Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της TAI (Turkish Aerospace Industries), Τεμέλ Γκοτίλ, το Πακιστάν έχει αποφασίσει να προμηθευτεί από την Τουρκία 30 επιθετικά ελικόπτερα T-129, χωρίς ωστόσο να έχει υπογραφεί κάποιο συμβόλαιο. Όπως δήλωσε ο Γκοτίλ οι συζητήσεις συνεχίζονται, αν και βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, και η ανακοίνωση της σχετικής συμφωνίας είναι θέμα ημερών.

Σήμερα το Πακιστάν διατηρεί σε υπηρεσία 51 επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-1S και AH-1F Cobra τα οποία αποκτήθηκαν την περίοδο 1984-1986 και 2007 αντίστοιχα (μεταχειρισμένα).

Και οι δύο εκδόσεις ενσωματώνουν τεχνολογίες του 1980 και το Πακιστάν έχει αποφασίσει να τα αντικαταστήσει με 45 νέας τεχνολογίας επιθετικά ελικόπτερα. Ήδη, εντός του 2018, θα αρχίσει να παραλαμβάνει 15 επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-1Z King Cobra (Viper) από την Bell Helicopters στο πλαίσιο προγράμματος ύψους $ 581 εκατομμυρίων.

Φαίνεται πως η Τουρκία θα προμηθεύσει το Πακιστάν με τα 30 επιθετικά ελικόπτερα που υπολείπονται του προγράμματος προμήθειας 45 νέων επιθετικών ελικοπτέρων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Πακιστάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *