Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα της Άμυνας («Defence Innovation Challenge»), με θέμα: «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης» («Situational Awareness Innovation»). Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάδειξη, προβολή και επιβράβευση καινοτόμων ιδεών που θα προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της Άμυνας, στηρίζοντας παράλληλα τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η κατάθεση ιδεών-προτάσεων καινοτομίας θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Αυγούστου του 2021. Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει:

1/ Κάθε φυσικό πρόσωπο Ελληνικής Υπηκοότητας, άνω των 18 ετών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων, που είναι νόμιμος και μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και αποτελεί εν ενεργεία μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστημονικό προσωπικό/φοιτητές των ανωτάτων ακαδημαϊκών (ΑΕΙ, ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ) ιδρυμάτων και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας, προσωπικό μικρών, μεσαίων και νεοφυών (Start-Up) επιχειρήσεων που έχουν έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητα στο χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

2/ Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

3/ Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας με δραστηριότητα στην τεχνολογία και την καινοτομία. 

Για τους διακριθέντες προβλέπονται χρηματικά βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν ευκαιρίες διάδρασης, εύρεσης κοινών σημείων ενδιαφέροντος και ανταλλαγής ιδεών, τόσο με στελέχη της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, όσο και με εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων και ανεξάρτητους ερευνητές. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δυνατή είτε με την υποβολή πρότασης στη διαγωνιστική διαδικασία, είτε με την υποστήριξη της δράσης (συμμετοχή ως εμπειρογνώμονας, υποστηρίζοντας την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων, μέντορας ομάδων, χορηγός επικοινωνίας, χορηγός, πάροχος δεδομένων και τεχνολογιών, κ.λπ.). Η δράση αυτή διεξάγεται με την υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην παρακάτω ιστοσελίδα:

Comments

 1. Άμα διαβάσετε τι γράφει μέσα είναι τρομερά δύσκολο να λάβεις μέρος.

  Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εδώ γελάνε!
  Τόσα χρόνια τώρα το θυμηθήκανε;

 2. Διαγωνισμός για αισθητήρες ραντάρ και συνολικά συστήματα.

  Να κατεβάσει το DR ομαδα να πάει μέρος… Τι μόνο για σχόλια?

 3. Εγώ έστειλα μέχρις τώρα δυο δικές μου.
  Φτιάχνω την τρίτη τώρα και θα δούμε που θα φτάσουμε.

  Όποιος έχει ιδέες μου την περιγράφει για να του πω την γνώμη μου.
  Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να στείλεις ότι έχεις γράψεις.
  Είναι 700 λέξεις που πρέπει να περιγράφεις την ιδέα.

  Γενικός: δεν βάζω σχέδια και σκίτσα σε καμία περίπτωση.

  agnostosependytis: εγώ εδώ είμαι η ομάδα του DR που είναι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *