Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Jane’s», η οποία επικαλείται αξιωματούχους της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), η Τουρκία θέλει, εκτός από την προμήθεια 250 αρμάτων μάχης Altay και την προμήθεια 110 οχημάτων περισυλλογής και άρσης ναρκοπεδίου με βάση το πήγμα του Altay. Συγκεκριμένα, το «Jane’s» αναφέρει ότι από τα 110 οχήματα, τα 60 θα είναι της έκδοσης περισυλλογής και 50 της έκδοσης άρσης ναρκοπεδίου.

Κατά τα άλλα, το δημοσίευμα επιβεβαιώνει ότι από τα 250 Altay, τα 40 θα ανήκουν στη διαμόρφωση T1, η οποία θα ενσωματώνει το σύστημα αυτοπροστασίας Akkor της Aselsan και επιπρόσθετη θωράκιση της Roketsan. Τα υπόλοιπα 210 θα ανήκουν στη διαμόρφωση T2 με επικουρική ικανότητα την εκτόξευση κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων (από το κύριο πυροβόλο), ενώ θα διαθέτουν και «προηγμένο σύστημα θωράκισης», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εκτός των 250, ένα επιπλέον άρμα μάχης θα κατασκευαστεί ως πρωτότυπο του προγράμματος ανάπτυξη της έκδοσης T3 με μη-επανδρωμένο πύργο μάχης. Το T3 θα αποτελέσει το όχημα δοκιμών και πιστοποιήσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2024.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, η παράδοση του πρώτου Altay αναμένεται 18 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, που έγινε στις 9 Νοεμβρίου. Συνεπώς, η παράδοση του πρώτου άρματος μάχης προσδιορίζεται για το Μάιο του 2020. Θα ακολουθήσει εξάμηνη περίοδος δοκιμών καλής λειτουργίας και αποδοχής από τους Τουρκικό Στρατό, συνεπώς η ένταξη σε υπηρεσία προσδιορίζεται για το Νοέμβριο του 2020.