Η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) ανακοίνωσε ότι η Aselsan παρέδωσε στον Τουρκικό Στρατό 11 αυτοκινούμενα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου MILKAR-3A3, τα οποία έχουν τη δυνατότητα παρεμβολής επικοινωνιακών συστημάτων στις συχνότητες V/UHF, ανεξάρτητα της πλατφόρμας που το φέρει.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση συνολικά ο Τουρκικός Στρατός θα παραλάβει 15 συστήματα μέχρι το τέλος του 2019. Το σχετικό συμβόλαιο είχε υπογραφεί το 2015. Κάθε σύστημα αποτελείται από δύο οχήματα. Εκτός από τις παρεμβολές στα εχθρικά επικοινωνιακά συστήματα το MILKAR-3A3 μπορεί να μεταδώσει και ψευδή στοιχεία με στόχο τη σύγχυση των εχθρικών δυνάμεων.

Πρόκειται για το δεύτερο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης, που προμηθεύεται η Τουρκία, μετά το Koral. Το Koral αποτελείται από δύο αυτόνομες μονάδες τοποθετημένες επί τροχοφόρων οχημάτων 8 x 8. Η πρώτη μονάδα ενσωματώνει συστήματα συλλογής πληροφοριών (ELINT : Electronic Intelligence) και συστήματα Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης (ESM : Electronic Support Measures), ενώ η δεύτερη μονάδα ενσωματώνει έναν ενεργό παρεμβολέα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές η μέγιστη εμβέλεια του συστήματος είναι της τάξεως των 100+ χιλιομέτρων. Το Koral είναι ένα αυτόματο σύστημα, ικανό να εντοπίζει και να δρα κατά πολλαπλών στόχων, τόσο κατά συστημάτων ραντάρ όσο και κατά των συστήματα διεύθυνσης/καθοδήγησης των βλημάτων.

Το σύστημα βρίσκεται σε υπηρεσία από το Φεβρουάριο του 2016 στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, πιθανότατα σε αποστολές καταστολής αεράμυνας, σε συνδυασμό με τα ισραηλινά αιωρούμενα πυρομαχικά αντί-ραντάρ Harpy. Το θετικό για την Ελλάδα είναι το ότι από τη στιγμή που το Koral εκπέμπει μπορεί να εντοπιστεί από τα μαχητικά της ΠΑ, να στοχοποιηθεί και να εξουδετερωθεί.