Νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα απεύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος. Όπως τόνισε: «Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα ξαναφτιάξουμε κάθε δρόμο κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, το διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον χτυπήσουμε όσο μπορούμε. Προστατέψτε τις πόλεις, προστατέψτε τα χωριά, προστατέψτε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Η ψυχή της Ουκρανίας. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον! Συνέχισε την άμυνα! Και προστατέψτε το κράτος! Μαζί θα κερδίσουμε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρατούν γενναία. Και δημιουργικά. Τέτοιες απώλειες προκαλούμε στον εχθρό που δεν ξέρει πια πού αλλού να ψάξει για εφεδρεία. Πού αλλού να αναζητήσει βοήθεια

Γι’ αυτό πρέπει να κρατηθούμε. Πρέπει να παλέψουμε. Να κερδίσουμε. Να έρθουν στην ειρήνη που αξίζουν οι Ουκρανοί. Δίκαιη ειρήνη. Με εγγυήσεις ασφαλείας για το κράτος μας. Για τους δικούς μας ανθρώπους, που να αποτυπωθεί στο χαρτί, στις διαπραγματεύσεις. Δύσκολες διαπραγματεύσεις. Δόξα στην Ουκρανία!».

Σε προηγούμενο μήνυμα του πριν μερικές ώρες σημείωσε: «Αν δεν κλείσετε τους ουρανούς μας, είναι θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι στο έδαφός σας, στο έδαφος του ΝΑΤΟ και στα σπίτια πολιτών των χωρών του ΝΑΤΟ»