Ο ΥΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αποτέλεσε τη ταφόπλακα σε όλα τα τρέχοντα θέματα της αμυντικής πολιτικής. Ήταν ο άνθρωπος που δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα χειροκροτώντας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο την εθνικά επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ναύαρχος που για να γευτεί τη γλύκα της υπουργικής καρέκλας προτίμησε να δεχθεί ως υπουργός την εθνικά επιζήμια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Και εξηγούμαστε:

Τη στιγμή που η Τουρκία έχει εντός της Κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο «Πορθητής» το οποίο αναμένεται να ακουμπήσει στο πυθμένα της κυπριακής ΑΟΖ περί τα μέσα με τέλη Ιουνίου η ελληνική πλευρά διεξάγει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με τους Τούρκους. Ποια εμπιστοσύνη; Ούτε τα ΜΟΕ δεν τολμά ο Αποστολάκης να ακυρώσει τη δεδομένη χρονική στιγμή που η Τουρκία προκαλεί σε Αιγαίο και Κύπρο. Που καθημερινά τουρκικά UAV πετάνε στο εύρος του FIR Αθηνών. Τη προηγούμενη εβδομάδα εικοσαμελής ομάδα Τούρκων αξιωματικών έφερνε βόλτες εντός των διαδρόμων του πενταγώνου χτίζοντας τα λεγόμενα ΜΟΕ… Τη στιγμή που πριν μερικούς μήνες ο Αποστολάκης δήλωνε πως αν οι Τούρκοι καταλάβουν ελληνική βραχονησίδα εμείς θα την ισοπεδώσουμε σήμερα φτάσαμε απόρροια του υπουργικού θώκου στην στρατηγική ψυχραιμία. Που δεν είναι στρατηγική ψυχραιμία αλλά στρατηγική αδυναμία και ανεπάρκεια.

Έφτασε δε στο σημείο ο Ευάγγελος Αποστολάκης από το Κόσσοβο να αναφέρει πως η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα επίλυσης μακροχρόνιων διμερών διαφορών. Εν συνεχεία, συμπλήρωσε ότι «Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το έθνος. Έτσι, λοιπόν, κινούμαστε και δεν το κάνουμε ούτε με το στανιό ούτε γιατί μας αναγκάζει κανείς, το κάνουμε γιατί, όπως είπαμε, είμαστε στρατιώτες και έτσι έχουμε μάθει».

Πάμε παρακάτω όμως.

Επί έξι μήνες δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα στοιχειώδες εξοπλιστικό πρόγραμμα. Συναντήσεις επί συναντήσεων και δηλώσεις επί δηλώσεων. Κρίσιμα προγράμματα όπως η υποστήριξη του στόλου των Mirage ή τα ΝΗ90 είναι στάσιμα με ευθύνες Αποστολάκη και Χριστοδούλου. Κατά τα άλλα σαν Α/ΓΕΕΘΑ κάθε Πέμπτη έπαιρνε το αεροσκάφος C12 της Αεροπορίας Στρατού και έκοβε βόλτες στη Κρήτη. Πλήρης στασιμότητα και στον εκσυγχρονισμό των F-16.

Στις φετινές κρίσεις έγινε πραγματικό πογκρόμ. Το έχουμε γράψει και θα το ξανά γράφουμε με κάθε ευκαιρία. Άριστοι αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν ενώ αξιωματικοί των οποίων προσωπικό αιχμαλωτίστηκε εν καιρό ειρήνης προήχθησαν. Στην ΑΣΔΕΝ έφυγαν άπαντες λες και χάθηκε ελληνικό νησί. Επί 14 χρόνια κανένας διοικητής σχηματισμού της ΑΣΔΕΝ δεν αποστρατεύονταν δίνοντας την εικόνα στο προσωπικό και στα κατώτερα στελέχη πως ο διοικητής τους ήταν ακατάλληλος αλλά τοποθετούνταν σε θέση ψυγείου και ύστερα αποστρατεύονταν.  

Τη μια και μοναδική στιγμή που η ελληνική πλευρά αντέδρασε και ύψωσε φωνή με τα προειδοποιητικά πυρά κατά του τουρκικού ελικοπτέρου στη Ρω ο Ναύαρχος Αποστολάκης φρόντισε να επιπλήξει τους πρώην Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο λέγοντας πως θέλουν να κάνουν πόλεμο με τη Τουρκία επειδή εφάρμοσαν τους Εθνικούς Κανόνες Εμπλοκής. Άλλωστε είπαμε από τη βαρύγδουπη δήλωση πως αν οι Τούρκοι καταλάβουν ελληνική βραχονησίδα εμείς θα την ισοπεδώσουμε σήμερα φτάσαμε απόρροια του υπουργικού θώκου στην στρατηγική ψυχραιμία.                          

Γι αυτό και στις κρίσεις προ τριών μηνών οι δύο παραπάνω άριστοι αξιωματικοί του Ε.Σ αποστρατεύτηκαν. Ήταν βέβαια γνωστό πως η δημοφιλής εικόνα του πρώην Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή ενοχλούσε τον Αποστολάκη. Έτσι επιλέχθηκε ο νυν Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς με τον οποίο πλέον όλοι όσοι απεχθάνονται τον Ελληνικό Στρατό έχουν βρει στέγη όπως έγινε με τη παρουσία του νυν Α/ΓΕΣ μαζί με τον ΑΝΥΕΘΑ Ρήγα παρευρισκόμενο σε εκδήλωση σε αντιφασιστικό στέκι στη Καισαριανή. Μάλιστα ο νυν Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς προσπάθησε να δει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη περιμένοντας τον τρεις ώρες έξω από το γραφείο του ώστε να τον διαβεβαιώσει πως μπορεί να είναι Α/ΓΕΣ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν αναιρεί τις δεξιές του καταβολές… Σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Στο Π.Ν επίσης εξαιρετικοί αξιωματικοί όπως ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος πρώην αρχηγός Στόλου αποστρατεύτηκε με ευθύνη του νυν Α/ΓΕΝ που υπάκουσε στα κελεύσματα του Αποστολάκη ενώ το μένος ορισμένων έφτασε μέχρι και στον διευθυντή του γραφείου του όπου τον αποστράτευσαν και αυτόν. Ο λόγος για τον Πλοίαρχο Δημητρίου Δημήτριο που έκανε το «τραγικό λάθος» να είναι ο διευθυντής του πρώην Αρχηγού Στόλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γράφοντος απεργάζονται σχέδιο κατάργησης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε Ήπειρο και Μακεδονία και μειώσεως των Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε Θράκη και νησιά Αιγαίου κατ’ εντολή του Ρήγα με σύμφωνη γνώμη Αποστολάκη, Χριστοδούλου και Καμπά. Στο τραπέζι έπεσε και η κατάργηση της έπαρσης και υποστολής σημαίας κάθε Κυριακή που διεξάγεται από τα αγήματα του Ε.Σ σε νησιά και Θράκη στις μεγάλες πόλεις των παραπάνω περιοχών. Και όλα αυτά γιατί υπάρχει το αριστερό μένος κατά της Εθνοφυλακής και της εφεδρείας. Ήδη ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς δήλωσε ξεκάθαρα προ καιρού πως η πολιτική για την εφεδρεία και εθνοφυλακή ήταν σε λάθος κατεύθυνση μέσα από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά παραπάνω η ουσία όμως είναι πως ορισμένοι αξιωματικοί για να καλύψουν τις προσωπικές του ματαιοδοξίες και ιδιοτέλειες ανέλαβαν θέσεις παρά το γεγονός πως τους επιβάλλονταν αντεθνικές πολιτικές από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά για να γίνουν έξι μήνες υπουργοί ή αρχηγοί…

Comments

 1. Εντάξι, μετά από εκλογές να δίνεις τα ρέστα στους ηττημένους, είναι πολύ φθηνό. Ο σουλτάνος απλώς θα μας παίξει και πόλεμο, μόνο και μόνο για να κρατήσει την εξουσία του. Οι τούρκοι τώρα που τά’βαλαν με όλλους, δεν έχουν να χάσουν και τίποτα. Θα το πάνε εκεί και τελικά – αφού δε πρόκειτε και να μας βοηθήσει και κανένας και κανένας δε θα τα βάλει με τους τούρκους – θα μας αναγκάσουν και με βοήθεια ξένων «φίλων» να διαπραγματευτούμε τα αδιαπραγμάτευτα. Εγώ πιστεύω τους επόμενους μήνες πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι, να βάλουμε έναν ειδικό φόρο για την άμυνα και να τρέξουμε σε προμήθειες πέρι τορπιλών, uav και anti-uav, συστήματα αυτοπρωστασίας και αεράμυνας, πλοία, ηλεκτρονικό πόλεμο. Και σε συνεργασία και συμπαραγωγή με Κύπρο, Ισραήλ κτλ.
  Ας ευχυθούμε μετά από τον Αποστολάκη, που πραγματικά τον θεωρώ ικανό ΥΑ, αλλά μάλλον δε μπορούσε αλλιώς (λόγο οικονομίας, πιέσεων μέσα και έξω κτλ. ), να έρθει ένας ικανότοτας ΥΑ που δε θα μασάει. Και ένας που θα κοιτάει πρώτα την πατρίδα και μετά το κόμμα και την καρέκλα του. Γιατί αυτοί οι παλιοί, που θα ξαναέρθουν στην εξουσία, ήταν και αυτοί μέσα στα party που έφεραν τη χώρα στο γκρεμό.

 2. ΘΑ ΗΘΕΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕ Ι ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ.. .ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ = 1] ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΟΠΑΔΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΓΙΑΤ Ι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ Η ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ … ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ …..ΕΤΣΙ ….-2 ] – ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΒΕΜΠΕΡ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ…3-ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ .ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…4] – ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ..ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΟΥΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ…5 ] – ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ …5]- ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Η ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΗΔΗ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ…. ΚΑΙ 6] – ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑ ΑΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ………. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ….[ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ .. – .ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕ…]

 3. Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είναι από εκείνους που έχει πει σε συνεντεύξεις πως όταν ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο μπαίνει στις περιοχές μας, το…παρακολουθεί ένα δικό μας και προσπαθούσε να πείσει πως αυτό έιναι αρκετό-το ζητούμενο. Δηλαδή είναι σαν να μπει ένας διαρρήκτης στο σπίτι σου και εσύ αντί να τον πετάξεις έξω (ή να τον τελειώσεις εκέι και τότε!) καυχιέσαι πως όταν ο εν λόγω διαρρήκτης πήγαινε από δωμάτιο σε δωμάτιο, εσύ είσουν από δίπλα του και τον παρακολουθούσες!!!
  Τα ίδια κατά καιρούς έχουμε ακούσει και από πτεράρχους σχετικά με τις παραβιάσεις-παραβάσεις των τουρκικών μαχητικών. Τουλάχιστον ο στρατός ξηράς δεν έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα ξεφτίλας (ακόμη) αλλά δυστυχώς υπάρχει και το περιστατικό με την…απαγωγή του Έλληνα αξιωματικού και υπαξιωματικού στον Έβρο τον Μάρτιο του 2018.

  Κρίμα και ντροπή, για το γεγονός πως κάποιοι δεν δείχνουν να τιμούν τα παντελόνια τους, τις στολές τους και τα δήθεν ‘παράσημα’ στο στήθος τους και κυρίως την ιστορία και παράδοση αυτού το λαού και αυτού του τόπου!
  Όλα για την καρέκλα, την κουτάλα και την δικαιολογία πως απλά είμαστε υπάκουοι στην πολιτική ηγεσία!

 4. Πραγματικά θέλω να πιστεύω πως εκμεταλλεύτηκε τις καλές του σχέσεις με τις ΗΠΑ και πως προχώρησε σε συμφωνίες που απλά δεν έχουν βγεί στην δημοσιότητα. Ωστόσο η συντριβή του προκατόχου του στο ΥΠΕΘΑ νομίζω πως είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για όσους αδιαφόρησαν για την άμυνα της χώρας. Δεν πειράζει! Αν ο πρώτος άρχισε την εκπαίδευση ως barman ο άλλος τουλάχιστον θα βρεί θέση στο master shef!

 5. Νομιζα οτι το site σας ειναι εν μερει αντικειμενικο με θλιψει βλεπω το αντιθετο μολις κλεισαν οι καλπες αρχισατε να ριχνετε εναν οχετο λασπης σε αξιολογους ανθρωπους που τιμουν την πατριδα τους με αξιοπρεπεια….ΝΤΡΟΠΗ
  Ποιος ειστε κυριε εσεις που θα κρινετε τον ΥΕΘΑ και τους αλλους αρχηγους?Η αλαζονεια σας δεν εχει ορια…

  1. Εσύ ποιος είσαι που θα κρίνεις τους άλλους; LOL

   Άκου οχετός λάσπης η παράθεση γεγονότων! Άκου αξιόλογοι άνθρωποι που τιμούν την πατρίδα τους οι υπεύθυνοι της τραγικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε σήμερα! Δηλαδή ποιος φταίει; Ο περιπτεράς της γειτονιάς σου; Σοβαρότης μηδέν!

  2. Προς Κο Γιωργο Δημητρελη

   Κατσε δες το βιογραφικο του Ισραηλινου ΥΕΘΑ και του Κου Καμπα, ειδικα με τα 20 χρονια μαχημα στην Αθηνα τι να πω ρε παιδι μου.

   1. Τι μας λες….

    Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις……

    Μάχιμος klpes λεπτομέρειες

    Ποιος φοράει τα περισσότερα παράσημα???

    Για δες τις photos από κάτω

    https://www.protothema.gr/greece/article/859034/nosokomeio-alexandroupolis-i-katastasi-tis-ugeias-tou-arhigou-ges-den-ebneei-anisuhia/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Gadi_Eizenkot

    Για πέ μου ποιος είναι ο πιο σπουδαίος «παρασημοφορεμενος»??

    Για πέμου

    https://www.youtube.com/watch?v=VrZosPS_RCM

    Am pos!!!!

  3. ΥΕΘΑ δεν σημαίνει χειροκροτητής πολιτικών και κυρίως ΥΕΘΑ δεν σημαίνει ΡΑΓΙΑΣ. Είναι 100% ραγιαδισμός να μαζεύεις Τούρκους αξιωματικούς στην Ελλάδα για τα γελοία ΜΟΕ την ώρα που είναι σε εξέλιξη Αττίλας ΙΙΙ.
   Το ίδιο ισχύει για όλους είτε είναι ροζ είτε πράσινοι είτε γαλάζιοι.

 6. Κρίμα και νόμιζα ότι κάνεις σοβαρές αναλύσεις. Δεν περίμενα να κάνεις κομματικές δημοσιεύσεις κατά παραγγελία.
  Το ότι γράφεις ψεκασμένες θεωρείες πρέπει να το έχεις καταλάβει έτσι;

  ΥΓ. Αν και όποτε βγει αυτοδύναμη η ΝΔ
  γράφε κάθε μέρα να καταργήσουν την συμφωνία των Πρεσπών.
  Τώρα αν ασχοληθούν καθόλου οι μακεδονομάχοι της ΝΔ με το θέμα, εγώ θα έρθω να σε βρω να με φτύσεις.

 7. Είναι απίστευτο και όμως η γη κινείται. Τώρα πως γίνεται αυτό και η Ελλάς είναι σε πλήρη ακινησία – αφασία και κυρίως στα εξοπλιστικά αναπάντητο. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αφασία μένει….

 8. To μεγαλύτερο λάθος του Ερντογαν ήταν και θα είναι ότι δεν ξεκίνησε πόλεμο με την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας
  Τσίπρα. Όχι βραχονησίδα αλλά ολόκληρη Λέσβος θα είχε καταλάβει!

  Κύριοι η κατάσταση του Ελληνικού Στρατού αποτυπώνεται στην δεύτερη φωτογραφία στο τέλος του άρθρου του παρακάτω link

  http://www.army.gr/el/ekdiloseis/episkepsi-geps-sti-periohi-eythynis-asden

  1. Δεν μπορεί να γίνει πόλεμος μεταξύ χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Το μόνο που μπορεί να γίνει μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας είναι ένα τοπικό θερμό επεισόδιο που θα έχει διάρκεια μερικές ώρες. Και για να προλάβω κάποιους επειδή και αλλού μου απάντησα για την Κύπρο το 1974, υπόψη ότι τότε για την Κύπρο δεν έγινε πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας και ούτε η Κύπρος ήταν στο ΝΑΤΟ.
   Και για χάρη της συζήτησης αν Έλληνας ή τούρκος αποφασίσει να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον άλλης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ οι αμερικάνοι θα φροντίσουν μετά να του φυτευφτεί μία σφαίρα στο κεφάλι. Εδώ φάγανε ακόμη και δικό τους πρόεδρο. Βλέπε Τζων Κέννεντυ.

 9. Καλημέρα σας,
  Κατάργηση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Οι Εθνοφύλακές έχουν άριστη γνώση του εδάφους στο οποίο θα κληθούν να επιχειρήσουν. Επίσης τα Τ.Ε. μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστη δύναμη εσωτερικής ασφάλειας στην παραμεθόριο.
  Η εκπαίδευση της εφεδρείας επίσης πρέπει να οργανωθεί σύμφωνα με τα Ισραηλινά πρότυπα, είτε μας αρέσει είτε όχι, το θηρίο απέναντι γιγαντώνεται συνεχώς…
  Ο τρέχων Α/ΓΕΣ θέλω να πιστεύω ότι είναι τελειωμένος με τον Μητσοτάκη.
  Ευχαριστώ.

 10. ok..μια και ανοιγετε ονοματολογια ας τα παρουμε από την αρχη…
  Ακης Τσοχατζοπουλος και Σμπώκος..έκαναν το πάρτυ του αιώνα αγοράζοντας ότι υπήρχε στο ράφι με γνώμονα όχι σχεδιο αλλά….την τσέπη κυρίως και απο κει βγηκε και κόλλησε στις αμυντικές δαπάνες πως ότι είχε να κάνει μαζί τους ήταν αμαρτωλο.
  Παπαντωνιου..επί των ημερων του μπηκε το ψευτοδιλλημα βουτυρο ή κανονια όπως επίσης και οι βασεις για την σημερινη κατασταση απαξίωσης στον στολο επιφανειας.
  Μεϊμαράκης….μειωσε για ψηφαλακια την θητεια κ επι των ημερων του όλα στον αυτοματο..
  Ευαγγελος Βενιζελος…έφτιαξε το νόμο για τις προμήθειες με το γνωστό «βενιζέλειο» τρόπο με αποτέλεσμα να μην υπογράφονται επί σειρά ετών ακόμα και τα πιο απλά προγράμματα όπως τα τακάκια για τα Μιράζ…υπέγραψε την τροποποίηση για τα υποβρύχια πληρώθηκε προκαταβολή για επιπλέον 2 214 και έκτοτε…τρέχα γύρευε…έβαλε στο συρτάρι την επείγουσα τότε απαίτηση της στρατιωτικής ηγεσίας για αναβάθμιση των Απάτσι και όπως πήρε τον φάκελλο..τον έχωσε στα συρτάρι του..
  Κωσταράκος..επί των ημερών του έγιναν τεράστιες περικοπές σε δαπανες εξοπλιστικές και στο προσωπικό και δεν έβγαλε λέξη..φυλακί τω στόματί του…και μετά,..όταν είδε εξουσία και το κόμμα του να πλησιάζει εξουσία θυμήθηκε τα διάφορα προβλήματα και να φωνασκεί ως βασιλικότερος του βασιλέως…ολίγην ντροπή..από κείνους που θα πρεπε να μην υπάρχει,…φτάνει και περισσεύει.
  ΑΝ θελετε

  1. Σωστά φταίνε ΟΛΟΙ, συμφωνώ. Φταίει η ιστοσελίδα (και δεν θέλω καθόλου να το εμφανιστώ ως υπερασπιστής της) που δεν έκανε ιστορική αναδρομή αλλά μιλάει για το τώρα;

 11. @ Γιωργος Δημητρελης & Θείος

  Είπα κι εγώ δεν θα βγουν τα γνωστά συριζοτρολ των 0,60 λεπτών;

  Σαφώς και πάντα αυτά τα αρχηγικά πόστα (στρατού,αστυνομίας,λιμενικού,πυροσβεστικής) ήταν με ‘πολιτική’ επιλογή, ΑΛΛΑ τέτοια ρεζιλίκια να πηγαίνουν τόσο εμφανώς και προκλητικά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και μάλιστα έχοντας και το…αριστερό ηθικό πλεονέκτημα, ε παραπάει!

  1. Εγω οτι ειχα να πω βγηκα και το ειπα εωνυμα εσυ μικρο μου παπαγαλακι κρυβεσε πισω απο την ανωνυμια…Σε ενημερωνω οτι ηταν η πρωτη μου αναρτηση στην ιστιοσελιδα σας,οποτε το τρολακι ειστε μαλλον εσεις…

 12. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF_%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%86%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%82_(%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1)#%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82_%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%AF_%CE%B1%CF%80%CF%8C_%CF%84o_1974

  Διατελέσαντες Υπουργοί Εθνικής Άμυνας από τo 1974.
  Η κατρακύλα ξεκινά το 1993 θα έλεγα με πραγματικά ελάχιστες εξαιρέσεις.

  Και μην ξεχνάμε είχαμε και την Φώφη στη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας το 2013 (που αμφιβάλλω αν ήξερε να ξεχωρίζει ελικόπτερο από αεροπλάνο και πλοίο από υποβρύχιο! ).

 13. Δρυός πεσούσης πάς (μικρός) ανήρ ξυλεύεται. Αρχαίο Γνωμικό. Ωστόσο δεν είμαστε όλοι με μνήμη Χρυσόψαρου. Ήταν καλός ο Αποστολάκης όταν έσωζε το πρόγραμμα των υποβρυχίων 214 που είχαν καταβυθίσει οι Σαμαροβενιζέλοι. Το γράφατε όλοι με διθυράμβους. (Περί αυτών τώρα ουδέν , ούτε για τον Σκαραμαγκά που «πούλησαν» για 1 Ευρώ στον Συρολιβανέζο…) Και βέβαια ήταν ο Αποστολάκης (και ο Τσίπρας) που βούλιαξαν την Χώρα στην Χρεοκοπία, που μετέτρεψαν την Σημαία σε μιά γαλανόλευκη πομφόλυγα και απαξίωσαν την Εθνική Άμυνα – κάτι σας διαφεύγει με το Πτητικό Επίδομα των Αναχαιτστών Αεροπόρων που φρόντισαν να το περικόψουν την ίδια μέρα που διέγραφαν 900 εκατομμύρια πρόστιμα στην AlphaBank & τα λοιπά λαμόγια . (Και περί τούτου ουδέν). Ουδέν φυσικά και για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER αξίας 1.200 δις Ευρώ (κρίμα που δεν δίνει ο ΑΓΕΘΑ εβδομαδιαία αναφορά στους «δημοσιογράφους» για την εξέλιξη). Ουδέν για το Πρόγραμμα των Α/Φ Ναυτικής Συνεργασίας (παρελήφθη το πρώτο του ενδιάμεσου σταδίου) αξίας 500 εκατομ. Ευρώ. Ουδέν για όλα τούτα, αλλά πολλά για την «εθνικά επιζήμια» συμφωνία των Πρεσπών – έτσι που οι επαγγελματίες Πατριδοκάπηλοι (δηλαδή όπου Πατρίς και Μίζα, συνυφασμένα) να δικαιολογούν την ύπαρξή τους.

  1. Για μένα πολιτικός=του λαού εχθρός. ΟΛΟΙ οι πολιτικάντηδες (γιατί πολιτικούς δεν είχαμε ποτέ) μας έχουν καταστρέψει. Κάποτε να σοβαρευτούμε σε αυτόν τον τόπο και να μην πέφτουμε στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε. Βέβαια και δεν πρέπει να ξεχνάμε και να μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ΑΛΛΑ πρέπει να είμαστε και αυστηροί με αυτούς που έχουν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους ΤΩΡΑ. Πάμε από το κακό στο χειρότερο και όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Το ερώτημα λοιπόν τώρα είναι γιατί εσύ και κάποιοι άλλοι προσπαθείτε να αθωώσετε συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα. Τα οποία έχασαν στις πρόσφατες εκλογές από το Κούλη (όχι τοΝ Κούλη, το Κούλη) την χαρά του…ΠΙΚΠΑ! Και ποιον προσπαθείτε να πείσετε πως σας ενδιαφέρουν τα της εθνικής άμυνας εσάς τους…διεθνιστούληδες που λέγατε πως θα το ρισκάρουμε με την τουρκία; https://www.youtube.com/watch?v=dRRtgzR6VPw

   Καταλαβαίνω την πίκρα σας https://uploads.disquscdn.com/images/d74443e9b099f3e5c4ca7739f1c6e68e5884a5c94f9b65480dbf1fb0f657e921.jpg?w=600&h=355 αλλά λίγη σοβαρότητα επιτέλους!

  2. α) Ο Αποστολάκης έσωζε το πρόγραμμα των T-214; Γιατί έπαιρνε αποφάσεις ο Αποστολάκης τότε, μάλλον τον Αβραμόπουλο εννοείς; Μόνο οι πολιτικοί παίρνουν αποφάσεις.
   β) Επίσης μάθε γιατί βούλιαξε η χώρα στη χρεοκοπία και μη πετάς επιχειρήματα καφενείου.
   γ) Να ξέρεις ότι αν δεν υπήρχε Alpha Bank και λοιπές τράπεζες δε θα υπήρχε οικονομία και μάθε πως επειδή στο USA δεν έσωσαν μια τράπεζα ξεκίνησε η μεγάλη κρίση το 2008 που μας πήρε και εμάς σβάρνα. Αλλά δε θα κάτσω να κάνω ολόκληρο μάθημα πως ήρθε η κρίση στην Ελλάδα.
   δ) Όταν είχαμε φάει τόσα αγγούρια για να ισορροπήσουμε στην κρίση ξαφνικά ήρθαν οι φωστήρες και μιλούσαν για παράλληλα τραπεζικά συστήματα και πάυση πληρωμών (Τσίπρας, Βαρουφάκης). Και ήρθε και άλλο αγγούρι μετά. Δηλαδή φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και συζητούσαμε αν ισχύει ο νόμος της βαρύτητας.
   ε) Σχετικά με τα F16V και P3 Orion, τί έχεις δει να ξεκινάει; Για τα F16 σωστότατη κίνηση όπως και τα Kiowa, αλλά για τα P3 θα δώσουμε 500 εκατομμύρια για να τα κρατήσουμε άλλα 10 χρόνια…

   1. Ε, όχι ρε συ να υποστηρίζουμε και τις τράπεζες (τους νόμιμους τοκογλύφους!) που δημιουργούν χρήμα από το τίποτα και δεν έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε το 5% των καταθέσεων να επιστρέψουν (π.χ. σε περίπτωση bank run).

    Στα υπόλοιπα δεν διαφωνώ!

 14. Ψάχνω όλο το διαδίκτυο να μάθω τα ονόματα των αξιωματικών που δέχτηκαν να τους στείλουν οι συριζογκαγκανοβλαχοι για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Τουρκιά προεκλογικά
  ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *