Το κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV (China Central Television) μετέδωσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ένας υποβοηθούμενος εξωσκελετός επέτρεψε σε Κινέζους στρατιώτες να μεταφέρουν πυρομαχικά βάρους 50 κιλών έκαστος. Ο συγκεκριμένος εξωσκελετός σχεδιάστηκε προκειμένου να επιτρέπει στους πεζούς στρατιώτες να μεταφέρουν φορτία μεγάλου βάρους χωρίς την ανάλογη κόπωση και δομική καταπόνηση. Συνολικά η χρήση του δίνει στον στρατιώτη δύναμη ίση με τη μεταφορά βάρους 20 κιλών, χωρίς καταπόνηση ή κόπωση. Επιπλέον, μειώνει κατά 50% της αίσθησης μεταφοράς βάρους στον στρατιώτη. Η προσθαφαίρεση του είναι γρήγορη και χρειάζονται μόλις 40 δευτερόλεπτα.

Ο ενσωματωμένος μηχανισμός πολλαπλασιάζει την ισχύ του φυσικού βήματος του στρατιώτη, ο οποίος μπορεί να κινηθεί γρήγορα, με ευστάθεια και σε μεγάλες αποστάσεις, παρά το ότι κουβαλάει μεγάλο βάρος. Το φορτίο δεν είναι μονοκόμματο αλλά κατανέμεται σε μικρότερες ποσότητες-συσκευασίες, οι οποίες «δένονται» στο σώμα συμμετρικά. Συνδυαστικά, δύο άτομα με εξωσκελετούς μπορούν να σηκώσουν με ευκολία κιβώτιο βάρους 75 κιλών. Ο εξωσκελετός συνδέεται με φορητό υπολογιστή (tablet) όπου καταγράφονται διάφορες χρηστικές πληροφορίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κινεζικός Στρατός χρησιμοποιεί τους εξωσκελετούς σε αποστολές περιπολίας, μεταφοράς πυρομαχικών και εφοδίων, από το Τάγμα στους Λόχους και τις Διμοιρίες και σε διαδικασίες ανεφοδιασμού.

Comments

 1. Θέλω και εγώ τώρα που γέρασα ένα!

  Σε δοκιμές πάντως που έχω κάνει με υλικά εμπορίου η βελτίωση είναι υπαρκτή.
  1) βερμούδα προσαγωγών
  2) ζώνης μέσης
  3) γιλέκο ENTRY
  4) Pawer Knee αυτό του στηρίζει τα γόνατα και έχει ελατήρια από κάτω.

  Με αυτά τα απλά υλικά βελτιώνεις την δύναμη και την αντοχή και την παραμονή σε ορθοστασία.
  Για εμένα που είμαι 58 ετών είχα διαφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
  Δηλαδή κάθε μισή ώρα υπήρχε διαφορά αλλά σε βοηθάει.

  Τώρα όπως το βλέπω κρατάει και στηρίζει τα πόδια και τα γόνατα για να μπορείς να προχωρήσεις σε ένα ανηφορικό μονοπάτι. Να αντέξεις να μην σου λυγίσουν τα γόνατα και να δώσεις ώθηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *