Χθες, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δέχθηκε στο γραφείο τους επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών του Ισραήλ και της Κύπρου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και υπεγράφη το πρόγραμμα Τριμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2021. Με την υπογραφή του εν λόγω προγράμματος αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών, με την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.

Comments

 1. Επί της ουσίας 0 λέω εγώ.
  Δηλαδή, με ποδοσφαιρικούς όρους, αντί να κάνουμε εσωτερικά διπλά, θα κάνουμε φιλικά με άλλους.
  Που είναι οι συνεργασίες σε ανάπτυξη και συμπαραγωγές όπλων και συστημάτων κ.λπ.?
  Δεν λέω ότι είναι κάτι κακό βέβαια, αλλά γενικά, να είχαμε να λέγαμε.

  1. Μπράβο αγαπητέ φίλε.
   Το Ισραήλ είναι ένα κράτος με πανίσχυρο λόμπυ στις η.π.α.,με δόγμα πολέμου από τα πιο προηγμένα,αμυντική βιομηχανία με συστήματα μοναδικά, με ένοπλες δυνάμεις (ειδικά αεροπορία)με μεγάλη πολεμική εμπειρία και πλήρως αξιομαχες. Τα τελευταία χρόνια είναι εξαίρετα φιλικό απέναντι μας.
   Εμείς τι κάνουμε?????
   Τίποτα.υπογραφουμε χαρτιά και λόγια,λόγια και πάλι λόγια.
   Τι να πω όταν ο Θεός βρέχει μυαλό εμείς κρατάμε ομπρέλα. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

   1. Είναι απίστευτα αυτά που γίνονται.
    Για παράδειγμα με Lora στην Αν Κρήτη καλύπτεις όλη την ΑΟΖ το μισό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα μέχρι και τη Χίο και περί τα 100 χλμ. μέσα από τα παράλια, στην Αν, Εύβοια καλύπτεις όλο το Αιγαίο, τα Δαρδανέλια, τον Έβρο και 150 περίπου χλμ. σε ευθεία στην ενδοχώρα τους και από λίγο πιο μέσα από την Κομοτηνή, καλύπτεις μέχρι πολύ πίσω από την Πόλη και σχεδόν μέχρι το Εσκί Σεχίρ, πάνω από το μισό Αιγαίο κ.λπ.
    Και κάθε σύστημα Lynx κοστίζει περί τα 7 εκ, ενώ ο κάθε Lora περί τις 800 χιλ. ευρώ. (4αδες σε κάθε σύστημα). Δηλ. περί τα 100 εκ τα 15 συστήματα και περί τα 240 εκ Χ 5 τα π/μ (300 πύραυλοι), Με 350 εκ τα οποία βέβαια μπορεις να πληρώσεις και σε βάθος πενταετίας ξέρω γω, έχεις κλείσει όλο το χώρο σου, την ΑΟΖ και γενικά περί τα 100 χιλ. στην ενδοχώρα τους. Και εάν θέλουν ας κουνηθούν. Και εάν πετύχεις και συμπαραγωγή, μπορεί τα νούμερα να είναι και πιο κάτω.
    Και κλείνω εδώ για να μην επεκταθώ και άλλο.

 2. Η ουσιαστική εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ απαιτεί την εμβάθυνση του στρατηγικού σκέπτεσθαι των εδώ υπευθύνων.
  Με διεθνοδικαιάκηδες, θορυβοβόλους, αναζητητές διερευνητικών επαφών πρός κατανόηση των προθέσεων της Τουρκίας, και ενώ έχουν πάρει υποδεκάμετρο για να μετρήσουν αν η απόσταση του εκτελούντος παραβίαση τουρκικού ερευνητικού από τη Μεγίστη θα υπερβαίνει τα 6νμ έστω και κατά ένα εκατοστό, δεν τρέφω και πολλές ελπίδες.

  Γνωστοί άγνωστοι μαντιλα-φόροι υπέρμαχοι δικαιωμάτων των απανταχού ισλαμοφασιστών, του δικαιώματος δηλαδή να σφάζουν όποιον θέλουν και να οδύρονται όταν ο προς σφαγή αμνός αντιστέκεται επιτυχώς, εξαιρούνται λόγω βλακείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *