Ο άνθρωπος των ημερών είναι ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο οργανωτής του σχεδίου αποτροπών σε Έβρο και Αιγαίο.

Δήλωσε χαρακτηρηστικά:

Εμείς περιμένουμε την πίεση στα νησιά του Αιγαίου, έχουμε αλλάξει τελείως τη λογική που επιχειρούμε εκεί. Η λογική μας είναι επιθετική επιτήρηση, καθημερινά. Θέλω να σας περάσω μία πληροφορία την οποία τη βλέπουμε να σχηματίζεται τις τελευταίες δύο μέρες και δείχνει την τελείως διαφορετική αλλαγή της νοοτροπίας μας. Δείξατε πριν από λίγο αποτροπές στον Έβρο. Έχουμε αυτή τη στιγμή αποτροπές στο θαλάσσιο χώρο. Επιχειρούν βάρκες να μας έρθουν με μετανάστες και εμείς τις σταματάμε και τις γυρίζουμε πίσω. Αυτό είναι μία τελείως διαφορετική μέρα που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει το σχεδιασμό της.

Συνεχώς αναλύουμε την κατάσταση και βλέπουμε πού μπορούμε να βελτιώσουμε. Τις τελευταίες ώρες θα δείτε ότι έχουμε προγραμματίσει τη μεταφορά δυνάμεων και των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των σωμάτων ασφαλείας προς τα νησιά. Παράλληλα ενισχύουμε με νέα σκάφη. Πήγαν δύο σκάφη στην περιοχή του συμπλέγματος Μεγίστης στο Καστελόριζο, θα πάνε δύο σκάφη στην περιοχή της Σύμης και από όλο το εύρος, από όλη τη δεξαμενή των δυνατοτήτων μας. Τόσο από το Πολεμικό Ναυτικό, όσο και από το Λιμενικό. Και επίσης με τη συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων.

Ο φράχτης ενισχύεται, ο φράχτης επεκτείνεται. Περάσματα τα οποία έχουμε αξιολογήσει, επιθεωρήσει, ελέγξει από που θέλουν να περάσουν, τα κλείνουμε. Έχουμε περίπολα με σκυλιά, υπάρχουν drones, υπάρχουν uavs, υπάρχουν δύο ελικόπτερα στον βόρειο τομέα, δύο ελικόπτερα στο νότιο. Όλες οι πληροφορίες συλλέγονται σε ένα διυπηρεσιακό κέντρο όπου εκεί αναλύονται και αξιολογούνται και υπάρχουν δυνάμεις εφεδρικές οι οποίες επεμβαίνουν όπου παρουσιαστεί κενό.

Θέλω δύο πράγματα, να σταθώ σε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οφείλουμε να συγχαρούμε τα στελέχη τα οποία εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή. Κάνουν καταπληκτική δουλειά οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Πρέπει ως Έλληνες να είμαστε και ήσυχοι και υπερήφανοι για τη δουλειά τους. Και το δεύτερο, ανέδειξε κάτι η κρίση αυτή. Ανέδειξε ξανά την άδολη αγάπη του Έλληνα για την πατρίδα και αυτό το εισπράττουμε από όλα τα επίπεδα της χώρας μας. Νέα παιδιά, ηλικιωμένοι άνθρωποι, γυναίκες, νέοι δηλώνουν καθημερινά ότι είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, την πατρίδα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι το θετικό. Να είστε σίγουροι ότι με αποφασιστικότητα θα πετύχει το σχέδιο μας.