Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη τηλεοπτική Live News και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) επανέλαβε την εξοπλιστική προτεραιότητα για την άμεση απόκτηση των μαχητικών 5ης γενιάς F-35. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα «θα πάρουμε τα F-35 με τη σύμφωνη γνώμη της αμερικανικής κυβέρνησης. Εφόσον κυλήσει η διαδικασία, αναμένουμε τα πρώτα αεροσκάφη να έρθουν το 2028 ή το 2029. Παράλληλα, θα πρέπει η Πολεμική Αεροπορία να αναπτύξει υποδομές για να υποστηρίξει αυτά τα αεροσκάφη».

Επίσης είπε πως κύρια πλεονεκτήματα του F-35 δεν είναι τα όπλα του (όπως είπε αυτά είναι τα ίδια με τα υπάρχοντα αεροσκάφη) αλλά η συνολική εικόνα που παράγει και διαμοιράζει αξιοποιώντας τους αισθητήρες του και τα ηλεκτρονικά του σε ένα ενοποιημένο δόγμα δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο αριθμός τους όπως είπε θα είναι 20 με 24 αεροσκάφη.

Αντιφατικός εμφανίστηκε σχετικά με τη βιομηχανική συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στο πρόγραμμα πρόσκτησης του αμερικανικού αεροσκάφους 5ης γενιάς F-35. Όπως είπε ναι μεν θέλουμε βιομηχανικό έργο και συμμετοχή αλλά δεν θέλουμε επιπρόσθετο «καπέλο» από τη Lockheed Martin που θα αύξανε περαιτέρω το συνολικό κόστος του προγράμματος.

Παράλληλα τόνισε την αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψη του, στις σεισμόπληκτες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας στις 4 Απριλίου. Δύσκολη χαρακτήρισε την απόκτηση των F-16 VIPER καθώς και του προγράμματος εκσυγχρονισμού μέρους του υφιστάμενου στόλου για τη Τουρκική Αεροπορία. «Στον άερα είμαστε καλά δεδομένης της προμήθειας των Rafale, του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 καθώς και των F-35» είπε σχολιάζοντας το ισοζύγιο αεροπορικής ισχύος.