Η Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει τη διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης για την υλοποίηση του προγράμματος ΟΠΣΥΕΔ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ενόπλων Δυνάμεων). Το πρόγραμμα ΟΠΣΥΕΔ, συνολικού ύψους € 7,2 εκατομμυρίων, αποσκοπεί στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με τη λειτουργιά των υγειονομικών υπηρεσιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα σχεδιαστεί από μηδενική βάση.

Το πρόγραμμα αναμένεται να εφοδιάσει ένα (1) Κέντρο Συλλογής Δεδομένων (ΚΣΔ) και 16 μονάδες υγείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (στρατιωτικά νοσοκομεία, κινητά χειρουργικά νοσοκομεία εκστρατείας, παραρτήματα στρατιωτικών νοσοκομείων). Το ΟΠΣΥΕΔ ανταποκρίνεται στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, που εστιάζονται κυρίως στον συνεχώς αυξανόμενο όγκο πληροφοριών και στις αυξανόμενες ταχύτητες μετάδοσής τους.

Στόχος είναι η επιχειρησιακή αναβάθμιση του συστήματος υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της συλλογής και της καλύτερης διαχείρισης-αξιοποίησης της επιχειρησιακής πληροφορίας και της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών που παρέχουν νέες ευκαιρίες εκσυγχρονισμού της λειτουργίας, αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης των ληπτών υγείας.

Παράλληλα με την εγκατάσταση και παραμετροποίηση του απαραίτητου λογισμικού, το πρόγραμμα αφορά και στην αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών των εσωτερικών δικτύων του ΚΣΔ κα των 16 μονάδων υγείας, έτσι ώστε να καθίσταται απρόσκοπτη η συλλογή, επεξεργασία, αποθήκευση, και διαχείριση των δεδομένων, σε 24ωρη βάση.

Η καταληκτική ημερομηνία λήξης της δημόσιας διαβούλευσης είναι η 29η Μαρτίου του 2019, ενώ το πρόγραμμα, θα έχει διάρκεια 30 μηνών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *