Η σουηδική Saab ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή των νέων αεροσκαφών προχωρημένης εκπαίδευσης T-7A της Αμερικανικής Αεροπορίας. Υπενθυμίζουμε ότι στον διαγωνισμό T-X της Αμερικανικής Αεροπορίας, για την προμήθειας ενός νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους προχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης, επικράτησε η Boeing, η οποία συνεργάζεται με τη Saab.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα $ 9,2 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα $ 813 εκατομμύρια θα δαπανηθούν για τη φάση μηχανικής και βιομηχανικής ανάπτυξης (EMD : Engineering and Manufacturing Development). Η φάση EMD καλύπτει τα πέντε πρώτα αεροσκάφη και επτά εξομοιωτές. Στόχος του προγράμματος η αντικατάσταση των παλαιών εκπαιδευτικών T-38 Talon. Συνολικά, το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια 350 νέων αεροσκαφών.

Η ονομασία των αεροσκαφών, που επέλεξε η Αμερικανική Αεροπορία (T-7A Red Hawk) αποτελεί τιμή στους πιλότους «Tuskegee», οι οποίοι υπηρέτησαν κατά τον Β’ ΠΠ. Οι «Tuskegee» ήταν οι πρώτοι Αφροαμερικανοί που υπηρέτησαν στην Αμερικανική Αεροπορία από την 332η Πτέρυγα Μάχης (332 Fighter Group) και την 477η Πτέρυγα Βομβαρδισμού (477 Bombardment Group). Το όνομα «Tuskegee» προέκυψε διότι όλοι τους φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο Tuskegee, στην ομώνυμη πόλη της Αλαμπάμα. Το «Red» προκύπτει από το προσωνύμιο της 332ης Πτέρυγας Μάχης που ήταν «Red Tails».