Ξεκίνησε η ναυπήγηση της πρώτης, από τις πέντε, πρωτότυπες νέες αποβατικές ακάτους MSV(L) (Maneuver Support Vessel Light) του Αμερικανικού Στρατού, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος προμήθειας 32 νέων ακάτων. Οι άκατοι είναι σχεδίασης της αμερικανικής Vigor Works και θα αντικαταστήσουν τα παλαιά LCM-8 Mod.I/.II (Landing Craft Medium), τα οποία εντάχτηκαν σε υπηρεσία το 1959.

Το συνολικό ύψος του προγράμματος είναι $ 979.794.011, ενώ, μέχρι το 2021 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η φάση σχεδίασης και κατασκευής των πέντε πρωτοτύπων προς αξιολόγηση και καθορισμό των τελικών απαιτήσεων για την κατασκευή των 32 επιχειρησιακών MSV(L) το διάστημα 2022-2027.

Οι νέες αποβατικές άκατοι αναμένεται να αυξήσουν την ικανότητα ταχείας και ασφαλούς μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού εντός θεάτρου περιοχής, θα λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ λιμένων και πλοίων υποστήριξης στη θάλασσα (εν άγκυρα ή εν πλω), ενώ η σχεδίαση τους τα κάνει ιδανικά για χρήση σε μεγάλα ποτάμια, απομονωμένες και απροετοίμαστες παραλίες απόβασης ή σε κατεστραμμένα λιμάνια.

Κάθε MSV(L) θα μπορεί να μεταφέρει ένα άρμα μάχης M-1 Abrams ή δύο τεθωρακισμένα οχήματα Stryker ή τέσσερα ελαφρά οχήματα JLTV (Joint Light Tactical Vehicles). Το ολικό μήκος του θα είναι 36 μέτρα, θα επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων (393 χιλιομέτρων την ώρα), με πλήρη φόρτο, ή 30 κόμβων (55,5 χιλιόμετρα την ώρα, χωρίς φόρτο, και θα έχει μέγιστη εμβέλεια 667 χιλιόμετρα. Θα ενσωματώνουν τρεις κινητήρες των 2.600 ίππων έκαστος, τρεις υδροπροωθητές (waterjet) των 750 ίππων έκαστος. Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι οκτώ άτομα.