Η Airbus ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία αναβάθμιση των 20 ελικοπτέρων H-145M της Ουγγαρίας με τους σταθμούς ανάρτησης οπλισμού HForce. Το HForce είναι ένα καινοτόμο ολοκληρωμένο σύστημα μάχης, σπονδυλωτό έτσι ώστε η τελική του διαμόρφωση να συνάδει πλήρως με τις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες. Αναπτύχθηκε για τον εξοπλισμό των ελικοπτέρων H-125M, H-145M και H-225M σε ρόλο ένοπλης αναγνώρισης, συνοδείας και παροχής πυρών υποστήριξης στο Πεζικό και στις Ειδικές Δυνάμεις.

Το HForce μπορεί να ενσωματώσει σειρά όπλων όπως το ατρακτίδιο πυροβόλου HMP-400 (ένα πυροβόλο των 12,7 χιλιοστών) της βελγικής FN Herstal, τις μη-κατευθυνόμενες ρουκέτες FZ-231 και τις κατευθυνόμενες ρουκέτες FZ-275 (12 ρουκέτες των 70 χιλιοστών) της Thales, το ατρακτίδιο πυροβόλου NC-621 (ένα πυροβόλο Μ-621 των 20 χιλιοστών) της Nexter, το ηλεκτροπτικό σύστημα στόχευσης MX-15D της L3 Wescam και το σύστημα απεικόνισης επί κράνους Scorpion της Thales.

Το H-145M είναι ένα ελαφρύ, ιδιαίτερα αθόρυβο, ελικόπτερο, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία σε πάνω από 15 χώρες (πολιτική και στρατιωτική χρήση). Ενσωματώνει κινητήρες Safran Arriel 2E, σύστημα FADEC και ψηφιακό πιλοτήριο Helionix. Το μέγιστο βάρος απογείωσης του είναι 3,7 τόνοι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Τα ουγγρικά ελικόπτερα θα φέρουν σύστημα ταχείας καταρρίχησης, κάμερα παρατήρησης, εξοπλισμός υποστήριξης πυρών, επιπλέον βαλλιστική προστασίας και σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων.