Όπως μεταδίδει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και ο στρατιωτικός συντάκτης της Σταύρος Ιωαννίδη, τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν πτήση εντός του FIR Αθηνών δίχως να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης εισήλθαν στο FIR Αθηνών τα δύο τουρκικά F-16 που συμμετείχαν στη νατοϊκή άσκηση «NEPTUNE STRIKE», μέρος της οποίας έλαβε χώρα σε περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Κατά πάγια πρακτική, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας έδωσε εντολή στα αεροσκάφη επιφυλακής της 133 Σμηναρχίας Μάχης στο Καστέλι να απογειωθούν για να αναχαιτίσουν και να αναγνωρίσουν τα δύο F-16, όπως άλλωστε προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες. Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη έφτασαν συνοδευόμενα μέχρι την περιοχή που είχε δεσμευτεί με ελληνική ΝΟΤΑΜ προκειμένου να λάβουν μέρος στην άσκηση και αφού ολοκληρώθηκε, αποχώρησαν και πάλι συνοδεία ελληνικών μαχητικών.

Διαβάστε τη συνέχεια στη πηγή: https://www.kathimerini.gr/politics/foreign-policy/562522036/stin-idia-taktiki-i-agkyra-den-katethesan-schedio-ptisis-ta-toyrkika-machitika-poy-eisilthan-sto-fir-athinon/