Η γαλλική Naval Group ανακοίνωσε ότι παρέδωσε την πρώτη παρτίδα των νέων τορπιλών βαρέως τύπου F21 στα Πολεμικά Ναυτικά της Βραζιλίας και της Γαλλίας. Να υπενθυμίσουμε ότι η τορπίλη F21 είναι υποψήφια και για το αντίστοιχο ελληνικό πρόγραμμα. Ο αριθμός των τορπιλών που παρέλαβε η Βραζιλία δεν έγινε γνωστός, αλλά η Γαλλία παρέλαβε έξι τορπίλες, έναντι συνολικής παραγγελίας 93 F21.

Η F21 έλκει την καταγωγή της από την Black Shark και άρχισε να αναπτύσσεται το 2008. Έχει δυνατότητα ταχύτητας άνω των 50 κόμβων την ώρα (93 χιλιόμετρα την ώρα), με εμβέλεια άνω των 50 χιλιομέτρων και αυτονομία περίπου 1 ώρας. Επίσης μπορεί να επιχειρεί σε βαθιά νερά, αλλά κυρίως σε παράκτιες περιοχές με υψηλό επίπεδο θορύβου και πυκνής ναυτιλίας (χρήση σε βάθη από 10 έως 500 μέτρα).

Ενσωματώνει πολεμική κεφαλή βάρους 250 κιλών, ενώ διαθέτει προηγμένο λογισμικό, το οποίο είναι ικανό να αναγνωρίσει «δεδομένα» του βυθού (κοιλότητες, εσοχές, ήχοι κ.ά.), ενώ αξιοποιεί το επιχειρησιακό βάθος του υποβρυχίου με ικανότητα βολής από τα 400 μέτρα.