Το διάστημα από 4 έως 6 Ιουνίου, διεξήχθη στο Πεδίο Βολής «ΠΕΤΡΩΤΩΝ», εκπαίδευση στον συντονισμό και παροχή υποστήριξης στις μονάδες ελιγμού, με την συμμετοχή όλων των συστημάτων και μέσων πυρός καμπύλης τροχιάς 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ. Συγκεκριμένα βολές εκτέλεσαν τα ρουκετοβόλα M-270 MLRS και RM-70, τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PzH-2000 και M-109 και τα οχήματα μεταφοράς όλμου Μ-106, με ανάπτυξη ραντάρ και μετεωρολογικών σταθμών.

Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη βολή συνδυάστηκε με την ταυτόχρονη υποστήριξη τμημάτων ελιγμού (Πεζικό, Τεθωρακισμένα) που ενεργούν στην ΠΕ/Δ’ ΣΣ, προσομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, η εκπαίδευση έγινε υπό ρεαλιστικές συνθήκες και αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης στις εμπρός Διοικήσεις. Εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων.

Την παραπάνω δραστηριότητα, παρακολούθησε ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, το ηθικό και το πάθος του προσωπικού των τμημάτων που συμμετείχαν ενώ καταγράφηκε η σημασία της παροχής πυρών υποστήριξης και του συγχρονισμού των προσπαθειών με τα τμήματα ελιγμού.