Οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή που λαμβάνουν Γερμανικά κοινωνικά επιδόματα τρεις φορές υψηλότερα από τους μισθούς τους είναι απίθανο να θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, και αυτό είναι  θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ναι, άκουσα τους συναδέλφους μου να το λένε: πιθανώς εκείνοι που έχουν έρθει να ζήσουν στη Γερμανία και κάθονται  εκεί για την κοινωνική πρόνοια, κατά πάσα πιθανότητα, και δεν θα θέλουν να επιστρέψουν. Αλλά είναι δική σας δουλειά αν θέλετε να πληρώνετε υψηλά κοινωνικά οφέλη για τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Γιατί να κάθονται στο σπίτι; Οι μισθοί τους είναι τρεις φορές μικρότεροι από αυτά που παίρνουν ως κοινωνικό  επίδομα», είπε ο Ρώσος ηγέτης με βάση τις διαπραγματεύσεις με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πούτιν, όσοι βρίσκονται σε στρατόπεδα προσφύγων θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να μην δημιουργήσουν επιπλέον βάρη ως δυνητικοί μετανάστες στην ΕΕ: «Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα στοιχειώδες πράγμα που βρίσκεται στην επιφάνεια», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *