Η ευρωπαϊκή Airbus ανακοίνωσε ότι το 2021 θα αρχίσουν οι παραδόσεις, στον Αμερικανικό Στρατό, των βελτιωμένων ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-72B Lakota, τα οποία βασίζονται στο ελικόπτερο EC-145. Συνολικά ο Αμερικανικός Στρατός παρέλαβε 400 UH-72A Lakota. Το ελικόπτερο επιλέχθηκε ως ένα ελαφρύ ελικόπτερο γενικής χρήσης, με έμφαση στην εκπαίδευση, προκειμένου να αποδεσμευτούν από δευτερεύοντες ρόλους τα UH-60 Black Hawk. Η παράδοση του πρώτου ελικοπτέρου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008, ενώ οι παραδόσεις ολοκληρώθηκαν το 2017 (το κόστος του προγράμματος ξεπέρασε τα $ 3 δισεκατομμύρια).

Το 2010 ο Αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να αναβαθμίσει ένα μέρος του στόλου για ρόλους ασφάλειας και υποστήριξης (αστυνόμευση, επιβολή της τάξης, έρευνα και διάσωση, διακομιδή ασθενών και τραυματιών, μεταφορά υψηλών προσώπων, περιπολία κ.ά.). Έτσι ορισμένα ελικόπτερα φέρουν υπέρυθρο ηλεκτροπτικό σύστημα, σύστημα εξωτερικού φωτισμού έρευνας, αναλογικό/ψηφιακό σύστημα διαβίβασης εικόνας και ήχου, οθόνη παρατήρησης εξωτερικού χώρου μεγέθους 15 ιντσών, βελτιωμένο σύστημα επικοινωνίας, εξωτερικό βαρούλκο, σύστημα καταγραφής και διαχείρισης εικόνας και ήχου.

Το 2017 ο Αμερικανικός Στρατός θα παραλάβει 17 UH-72B με τις συνολικές ανάγκες να έχουν προσδιοριστεί στα 78 ελικόπτερα. Σε σχέση με την έκδοση Α η έκδοση Β θα διαφέρουν εξωτερικά καθώς θα ενσωματώνουν την ουραία έλικα Fenestron που δεν έχουν τα ελικόπτερα της έκδοσης A. Επίσης θα ενσωματώνουν και ισχυρότερους κινητήρες, βελτιωμένα συστήματα ελέγχου και τη συλλογή ηλεκτρονικών Helionix.