Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «UMEX 2020» η νοτιοκορεατική LIG Nex1 παρουσίασε το μη-επανδρωμένο ταχύπλοο παράκτιας άμυνας Sea Sword. Το σκάφος μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, σε προκαθορισμένη πορεία (σε αποστολές περιπολία) ή με τηλεχειρισμό (σε πραγματικές επιχειρήσεις). Ενσωματώνει προηγμένους αισθητήρες για παράκτια επιτήρηση, αναγνώριση και συλλογή πληροφοριών για την τακτική κατάσταση που επικρατεί επί και υπό της επιφάνειας της θάλασσας.

Ο οπλισμός αποτελείται από έναν τηλεχειριζόμενο πύργο με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και με έναν οκταπλό εκτοξευτή κατευθυνόμενων ρουκετών Poniard των 70 χιλιοστών. Το Sea Sword ζυγίζει 11 τόνους και έχει μήκος 12 μέτρα, πλάτος 3,5 μέτρα, ενώ είναι κατασκευασμένο με υλικά μικρού υπέρυθρου ίχνους (ενισχυμένο πλαστικό ινών). Ενσωματώνει δύο (2) πετρελαιοκινητήρες που τροφοδοτούν ισάριθμους υδροπορωθητές (Water Jet). Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 35 κόμβοι (65 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ με ταχύτητα πλεύσης 20 κόμβους (37 χιλιόμετρα την ώρα) επιτυγχάνει μέγιστη εμβέλεια 335 χιλιόμετρα.

Comments

  1. Με τα uav χάσαμε το παιχνίδι σε σχέση με τους απέναντι. Εδώ στη θάλασσα, μάλλον πάλι θα δούμε πρώτα τους άλλους να παράγουν και να εξάγουν δικά τους και εμείς μετά θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε. Πρέπει να κάνουμε δυνατές επενδύσεις σε τεχνολογίες του μέλλοντος, σε εγχώρια μη επανδρωμένα, σε θάλασσα, στεριά και αιθέρες. Δε κινδυνεύουν ζωές και πιο οικονομικά. Σε καμιά 30-40αριά χρόνια, τα επανδρωμένα πλοία, αεροπλάνα και τεθωρακισμένα που ξέρουμε σήμερα θα πάψουν να υπάρχουν. Θα τα χειρίζοντε άτομα που θα βρίσκοντε μακριά από τις πρώτες γραμμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *