Η Bae Systems ανακοίνωσε επισήμως πως ο τσέχικος στρατός επέλεξε το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) CV90 MkIV προς αντικατάσταση των BMP-2. Το διεκδίκησαν η βρετανική BAE Systems με το CV-90, η αμερικανική General Dynamics με το ASCOD II και η γερμανική Rheinmetall με το Lynx Kf-41.

Σύμφωνα με τη Bae Systems ο Στρατός της Τσεχίας παρείγγελε 246 ΤΟΜΑ έναντι 2.2 δισ. δολαρίων, δηλαδή 8.9 εκατομμύρια δολάρια ανά ΤΟΜΑ. Στη συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών περιλαμβάνεται και μεγάλη βιομηχανική συνεργασία που αγγίζει το 40% βιομηχανικής συμμετοχής τσέχικων εταιρειών στο πρόγραμμα.

Σε σχέση με την έκδοση Mk.3 η νέα Mk.4 παρουσιάζει αυξημένες ικανότητες ευκινησίας (mobility), κυρίως στον τομέα της κίνησης στο πεδίο μάχης και της ευκολίας οδήγησης. Επίσης ενσωματώνει νέα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Στην έκδοση Mk.4 το όχημα ενσωματώνει κινητήρα της Scania ισχύος 1.000 ίππων και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης X300. Το βάρος μάχης του οχήματος έχει αυξηθεί από τους 35 στους 37 τόνους. Η ανάπτυξη του CV-90 Mk.4 βασίστηκε στην αντίληψη iFighting (intelligent fighting) της BAE Systems το οποίο επενδύει στην ολοκληρωμένη αντίληψη του πληρώματος περί της τακτικής κατάστασης και στην υποβοήθηση της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων.